AOC 27G4X ışık sızması yapıyor

Bütçe
6000

thesniper21

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
AOC 27G4X
Arkadaşlar merhaba. 5-6 bin bütçe dahilinde, Epey üzerinden belirlediğim özellikler de AOC 27G4X Monitör modelini buldum ve aldım. Herhangi bir sıkıntı çıkabilme ihtimaline karşı Amazon üzerinden satın aldım. Bugün geldi ve test ettiğimde ölü piksel yoktu ama aşırı şekilde ışık sızmasına rastladım. YouTube incelemelerinde 2K olan çıkıyor, bu model hakkında fazla video göremedim. Hep olumlu şeyler vardı. Şimdi iade süreci başlattım.

Masaüstü bilgisayar hiç kullanmadığım için, herkes IPS panel olmalı dediği için IPS aldım ama şimdi bakınca her IPS panelde bunlar var gibi bir algı var. İllaki pahalı, kaliteli olanlar da bu kadar değildir. VA panelde alabilirim. Bu fiyatlarda, siyahı, siyah gibi görebileceğim, ışık sızması olmayan veya az olan bir model önerebilir misiniz?

Tek kriterim 27+ inç olması, 24 kesinlikle almayacağım.

AOC 27G4X renk ayarlaması veya herhangi bir şey yapmadım. Bilgisayarın arka planını siyah, kullandığım programları da karanlık temalarda kullanıyorum. Video düzenlerken, genelde siyah bant, şerit kullanıyorum. Yaptığım işlerden herhangi birini açtım ve çok kötü görüntü aldım. Sağ alttan çok fazla ve ekranın her bölgesinde sorun var. Box bağlayıp, film filan açtım, inanılmaz rahatsız etti beni. Ayar yapsam da bu kadarı fazla geldi.

İade süreci başlattım, yarın veya pazartesi alacaklar. Daha iyi tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Görselleri ekliyorum, siyah ekran görüntüsü.

Dosya Ekleri

• IMG_20240920_233706.jpg
    IMG_20240920_233706.jpg
    51,9 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG_20240920_233639.jpg
    IMG_20240920_233639.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 90
IPS glow bu. Kusursuz bir görüntüleme aygıtı maalesef yok. Yeni aldığın monitörde de ölü piksel, vertical banding, ghosting, clouding, dse vb. sorunlardan biriyle karşılaşman muhtemel. Gerçek siyahlar istiyorsan OLED. O da kusursuz bir görüntü veremiyor. DSE ve vertical banding yaygın OLED'de de. Bu tarz sorunlar teknik açıdan maalesef normal kabul edilir. Gerçekten de öyledir. Bariz şekilde görülüyorsa yani tüketici de rahatsız ise bu hukuki açıdan kusurdur. İadeniz kabul edilir umarım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. 5-6 bin bütçe dahilinde, Epey üzerinden belirlediğim özellikler de AOC 27G4X Monitör modelini buldum ve aldım. Herhangi bir sıkıntı çıkabilme ihtimaline karşı Amazon üzerinden satın aldım. Bugün geldi ve test ettiğimde ölü piksel yoktu ama aşırı şekilde ışık sızmasına rastladım. YouTube incelemelerinde 2K olan çıkıyor, bu model hakkında fazla video göremedim. Hep olumlu şeyler vardı. Şimdi iade süreci başlattım.

Masaüstü bilgisayar hiç kullanmadığım için, herkes IPS panel olmalı dediği için IPS aldım ama şimdi bakınca her IPS panelde bunlar var gibi bir algı var. İllaki pahalı, kaliteli olanlar da bu kadar değildir. VA panelde alabilirim. Bu fiyatlarda, siyahı, siyah gibi görebileceğim, ışık sızması olmayan veya az olan bir model önerebilir misiniz?

Tek kriterim 27+ inç olması, 24 kesinlikle almayacağım.

AOC 27G4X renk ayarlaması veya herhangi bir şey yapmadım. Bilgisayarın arka planını siyah, kullandığım programları da karanlık temalarda kullanıyorum. Video düzenlerken, genelde siyah bant, şerit kullanıyorum. Yaptığım işlerden herhangi birini açtım ve çok kötü görüntü aldım. Sağ alttan çok fazla ve ekranın her bölgesinde sorun var. Box bağlayıp, film filan açtım, inanılmaz rahatsız etti beni. Ayar yapsam da bu kadarı fazla geldi.

İade süreci başlattım, yarın veya pazartesi alacaklar. Daha iyi tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Görselleri ekliyorum, siyah ekran görüntüsü.
Siyah ile ilgili probleminiz varsa VA panel tercih edebilirsin. Dünyanın en iyi IPS monitörünü de alsan siyahları gri olarak göreceksin. Fakat iade sonrası kendiniz için panel araştırması yapın ve isteğinize göre uygun monitör seçin.

Siyah ile ilgili probleminiz varsa VA panel tercih edebilirsin. Dünyanın en iyi IPS monitörünü de alsan siyahları gri olarak göreceksin. Fakat iade sonrası kendiniz için panel araştırması yapın ve isteğinize göre uygun monitör seçin.
VA panel OLED'e yakın bir siyah performansı verir mi?

IPS monitörlerin çoğunda var bu maalesef, benim kullandığım bütün IPS monitörlerde yaşadım bu sorunu, geçenlerde MSI'in 4K bir monitörünü aldım onda da mevcut, kullanmaya devam etmeye karar verdim iade etmekten yorulduğum için, şu ana kadar IPS olup ışık sızması olmayan tek MacBook'umun monitörü oldu onda 0 sıkıntı var.

Çok fazla araştırdım aslında ama genel kanı kesinlikle IPS panel monitörler seçilmesi yönünde. Evet siyahın belli bir oranda gri gözükmesini idare edebilirim belki ama bu ekranda mesela sağ alt taraf sarımsı bir gri, sol altta öyle. Futbol maçı açtım, mesela çimler sarardı, köşelerde. :) Bu her IPS model de böyle midir bilmiyorum.

Vatan, Mediamarkt, Teknosa gibi yerlere gittim bakmak için. Çok az 6-7 model içinde dönüyorlar. Vatan'da 11-12 tane vardı ama fiyat kıyaslaması yapamadım. 20-30 bin civarında modeller vardı.

Hemen hemen hepsinde mağaza görselleri ve yazıları olduğu için, onların çözünürlükleri üzerinden ve çalışanlara sordum. Samsung alın, LG alın, IPS alın gibi şeyler söylendi.

Grafik, video, daw programları ağırlıklı, biraz oyun, film için düşünmüştüm. Epey'de kıyaslayınca, bu fiyalara bu veya biraz üstüne Lenovo çıkıyor.

Yani diyorsunuz ki, OLED olmayan her monitör de bu sorunlar olacak. VA da biraz daha az olur ama olur mu?

10 yıllık lcd tv'imin görüntüsü daha güzel mesela. Gidip küçük bir tv'mi alsam, OLED alamayacağıma göre :) FPS gerektiren oyunlar oynamıyorum zaten.

Kasa pc aldım ama daha kullanmak nasip olmadı. Umarım onda da sorun yaşamam :)

Az ya da çok oluyor Sony IPS panelde bile vardı ama siyahlarda bir sorun yok. Star Wars izliyorum siyahlar siyah oluyor alta şerit varsa sonuç senin fotoğraf gibi. Ama VA panel daha kötü bir kere renkler değişiyor en kalitelisi bile 15 derecede metalik bir renk alıyor. Bence IPS kesinlikle renk yüzünden tercih nedeni. Dizüstü ekranım VA paneldi MSI değiştirdim Samsung VA 4K panel aldım iade ettim. Renkler bakış açısı beni soğutuyor. 1 siyaha bütün renk gamı değişilmez.
Samsung neden AMOLED panel çıkarmıyor.

Çok fazla araştırdım aslında ama genel kanı kesinlikle IPS panel monitörler seçilmesi yönünde. Evet siyahın belli bir oranda gri gözükmesini idare edebilirim belki ama bu ekranda mesela sağ alt taraf sarımsı bir gri, sol altta öyle. Futbol maçı açtım, mesela çimler sarardı, köşelerde. :) bu her IPS model de böyle midir bilmiyorum.

Vatan, MediaMarkt, Teknosa gibi yerlere gittim bakmak için. Çok az 6-7 model içinde dönüyorlar. Vatan'da 11-12 tane vardı ama fiyat kıyaslaması yapamadım. 20-30 bin civarında modeller vardı.

Hemen hemen hepsinde mağaza görselleri ve yazıları olduğu için, onların çözünürlükleri üzerinden ve çalışanlara sordum. Samsung alın, LG alın, IPS alın gibi şeyler söylendi.

Grafik, video, DAW programları ağırlıklı, biraz oyun, film için düşünmüştüm. Epey'de kıyaslayınca, bu fiyalara bu veya biraz üstüne Lenovo çıkıyor.

Yani diyorsunuz ki, OLED olmayan her monitör de bu sorunlar olacak. VA da biraz daha az olur ama olur mu?

10 yıllık LCD TV'imin görüntüsü daha güzel mesela. Gidip küçük bir TV'mi alsam, OLED alamayacağıma göre :) FPS gerektiren oyunlar oynamıyorum zaten.

Kasa PC aldım ama daha kullanmak nasip olmadı. Umarım onda da sorun yaşamam :)

Saçma bir şey yazayım panasonic plazma kullandım yıllarca. 15 yıl önce gerçek 2000 herz tam siyah gerçek renkler vardı. İnsan yüzlerine bakınca doğallığı anlıyorsunuz. 2D görüntüyü 3D yapma vs vardı. O kalite hala yok.

VA panel almanızı tavsiye etmem. Siyahlar belki daha siyah görünüyor ama sinir bozucu dezavantajları var. Bu videoda görebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende tam bu videoyu paylaşacaktım. Videonun 4. dakikalarında film görüntüleri var. Benim monitör de, böyle birbirine yakın, hafif gri bi görüntü yok. Monitörün sağ aşağısından yukarıya baskın bir sarı ışık var. Videodaki gibi olsa hiç problem değil, insan alışır. Ama bu modelde, sağ aşağıda monitör ışığı var, belki ondan da sebep, gözünüz oraya takılmadan ekrana bakamıyorsunuz. Benim aldığım model biraz daha sıkıntılı olabilir bu konuda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoda da 2:30 gibi film sahneleri var. Çok rahatsız edici değil. Marka, model fark ediyor demek ki.

Yine bu videoda da LG, ips ama kötü geldi. Bende ki bundan da kötü :)

Maalesef moral bozukluğu ile güzelce paketleyip, bantladım. Sizlere sadece siyah ekran görüntüsü koyabildim.

Hangi marka, modeli araştırsam hepsinde sorun yaşayan veya öven var. Anladığım kadarıyla biraz şans işi. Başka forumlarda aldığınız yere göre, kaç ölü piksel çıkacağını bile yazmışlar :)

Yine de iyi bir VA önerilerine de açığım.

IPS sızması belli ölçüde normal kabul edilir. Çok rahatsız ediyorsa mikrofiber bir bezle köşeleri hafifçe ortalara doğru ovalayın, nispeten azalıyor. VA panelde siyahlar doygun ve bleeding olayı yok denecek kadar azdır, ancak FPS oyunları oynuyorsanız ghosting kafayı yedirtir. Aynı şekilde koyu arka planlı sitelerde yazıların arkasında kuyruk oluşur. VA panel hikayeli oyunlar, filmler vb. için idealdir. Amazon'dan aldıysanız iade şansınız var, herhangi bir sebep belirtmenize gerek yok. Size kalmış, ben olsam gündüz gözüyle veya akşam ışık altında aşırı rahatsız etmiyorsa iade ile uğraşmazdım. Gelecek olanın aynı hatta daha fazla sızma ile gelme ihtimali var.

Bende tam bu videoyu paylaşacaktım. Videonun 4. dakikalarında film görüntüleri var. Benim monitör de, böyle birbirine yakın, hafif gri bir görüntü yok. Monitörün sağ aşağısından yukarıya baskın bir sarı ışık var. Videodaki gibi olsa hiç problem değil, insan alışır. Ama bu modelde, sağ aşağıda monitör ışığı var, belki ondan da sebep, gözünüz oraya takılmadan ekrana bakamıyorsunuz. Benim aldığım model biraz daha sıkıntılı olabilir bu konuda.

Bu videoda da 2:30 gibi film sahneleri var. Çok rahatsız edici değil. Marka, model fark ediyor demek ki.

Yine bu videoda da LG, IPS ama kötü geldi. Bende ki bundan da kötü :)

Maalesef moral bozukluğu ile güzelce paketleyip, bantladım. Sizlere sadece siyah ekran görüntüsü koyabildim.

Hangi marka, modeli araştırsam hepsinde sorun yaşayan veya öven var. Anladığım kadarıyla biraz şans işi. Başka forumlarda aldığınız yere göre, kaç ölü piksel çıkacağını bile yazmışlar :)

Yine de iyi bir VA önerilerine de açığım.

Büyük hata edersin. İnan VA panel insanı hayattan soğutur. Ölüpiksel yoksa kullan. Ben VA 1miyar renkli olan aldım o bile kötü geldi. Sırf film izlerim dersen tamam da oyun vs oynarım dersen o renkler çekilmez. Oyuncu koltuğun varsa yatırıp izleyemezsin hep karşıda olacaksın. Her 10 derecelık açıda en iyisinde bile yüzde 20 renk kaybın olur. Asıl o zaman seyir zevkin çöp olur.

Yazmayı unuttum 27inç panel alacaksan 2K al pikseller gözüne batar oda soğutur insanı. 27 inç için FHD kötü bir oran. FHD de bence 24 inç en ideal. Monitörün pahalıda. Ms takılma 0,5 yalan en iyisi 2ms.

2K VA al VA kafaya koydun ise.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı