AOC 27g4X vs MSI G244F

Kemal1881

Decapat
Daha fazla  
Hepsiburada kendisi satıyor ve fiyatı 5500 TL artı olarak ekran boyutu MSI'dan büyük (büyük olması benlik problem değil aşırı FPS oyunu oynayan biri değilim.). Pivot özelliği gibi extraları var ama kafamı karıştıran şu, AOC'a 1500 TL fark vermeye değer mi? Önermek istediğiniz başka monitör varsa değerlendirebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS mi olsun VA mı? Eğer çoğunlukla hikayeli oyun oynuyorsan ve film izliyorsan tercihin VA olsun bence. Evet renkler biraz daha soluk ama doygunluğu çok daha iyi daha fazla renk ayrıntısı var.

IPS mi olsun VA mı? Eğer çoğunlukla hikayeli oyun oynuyorsan ve film izliyorsan tercihin VA olsun bence. Evet renkler biraz daha soluk ama doygunluğu çok daha iyi daha fazla renk ayrıntısı var.

IPS birinci tercihim hocam bilgisayar başında dizi film izliyorum ayrıca derste yapıyorum (FPS oyunuda oynuyorum ama günde ortlama 1 2 saat) konu başlığında belirttiğim gibi sizin tercihiniz hangisi olurdu.

Hepsiburada kendisi satıyor ve fiyatı 5500 TL artı olarak ekran boyutu MSI'dan büyük (büyük olması benlik problem değil aşırı FPS oyunu oynayan biri değilim.). Pivot özelliği gibi extraları var ama kafamı karıştıran şu, AOC'a 1500 TL fark vermeye değer mi? Önermek istediğiniz başka monitör varsa değerlendirebilirim.

IPS panelden şaşma.

Başlıkta belirttiğin modelin 2024 versiyonu, kronik sorunu vs varmı bilmiyorum. Bence biraz araştır, eğer kronik sorunu yoksa yapıştır bunu. İnternette yer alan bilgilere göre gerçek 8 bit panel kullanıyor, bilgiler doğruysa renk kalitesi güzeldir.

Bunuda bırakayım buraya, dediğim gibi eğer film/dizi ve hikayeli oyun odaklı kullanacaksan VA al. Bu modelde 10 bit panel var, kontrast 4000:1.

Ben masamda 27gl650f kullanıyorum, güzel bir ips monitör kendisi. Oturma odasında da Samsung M7 kullanıyorum, film vs izlemek için. İkisini yanyana getirip baktığımda m7 renkleri çok daha güzel veriyor, detay ve doygunluk bakımından dağlar taşlar kadar fark var aralarında. Sebebi ise 27gl650f 8 bit ve 1000:1 kontrasta sahipken, m7 de bu değer 10 bit ve 5000:1. Kaliteli VA panel kullanmamış insanların VA kötü demesine pek aldırış etme.

Yinede, FPS oyunu oynayacaksan sürekli VA almanı önermem bu bütçede. Ucuz/orta segmentte ki VA panellerde ghosting/black smeering var. Rekabetçi oyunlarda sıkıntı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı