Elektronik AOC AG275QXN 2K 165 Hz 5.999 TL

Daha fazla  

Cevap yazmadan önce ana mesajı okuyunuz.​

Bu monitör hakkında fikirlerimiz değişti. Bu monitörün gecikme ve ghosting durumu VA panel olmasına rağmen gayet iyi, renk gamutu yüksek ve kontrast oranı çok yüksek yani siyahları oldukça koyu özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir. Önceden size kalitesiz VA panelmiş gibi tanıttığımız için özür dileriz. @bluerr hocamız da öneriyor artık. OverDrive modunu gelir gelmez medium yapın.

Monitor mükemmel. Renk gamutu fiyatına göre gayet iyi.

sRGB 100% coverage – 126.1% volume
AdobeRGB 86% coverage – 86.9% volume
DCI-P3 89.3% coverage – 95% volume

Screenshot_20250910_212246_Brave.jpg

Kontrast oranı ve parlaklığı mükemmel. 3770:1 kontrast ve 470cd parlaklık vermis.

Screenshot_20250910_212347_Brave.jpg

Renk modlarına göre kontrast ve parlaklık:

Screenshot_20250910_212350_Brave.jpg

Diğer panel bilgileri:

Screenshot_20250910_212337_Brave.jpg
Screenshot_20250910_212312_Brave.jpg

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama deneyimleyen birinin yorumu olsun diye yazıyorum.

Monitörü aldım birkaç gündür kullanıyorum. Siyahlar, renkler ve parlaklık konusunda gayet başarılı, korkulan Black smearing olayı rahatsız etmeyecek düzeyde, en azından AW2521H-AW2521HFLA kullanan biri olarak benim gözüme batmadı. Memnun olmadığım kısma gelecek olursak tüm VA panellerde böyle mi bilmiyorum ancak görüş açıları ve görüntünün netliği IPS'e kıyasla bariz daha kötü. Karşıdan bakarken bile köşelerdeki renklerin soluk durduğunu fark ediyorsunuz, hafif sağa kaysanız ekranın sol tarafı soluyor o kadar. Daha önce de VA panele sahip C24G1 modelini kullanmıştım, elbette görüş açılarının IPS kadar iyi olmadığını biliyordum ama o model de bu kadar rahatsız ettiğini hatırlamıyorum, muhtemelen 24" Curved olduğundan dolayıdır.

Görüntünün IPS kadar keskin olmaması da ayrı bir eksisi. Evet PPI değeri yüksek olduğu için pikselleri görmüyorsunuz, görüntü 1080P'ye kıyasla daha detaylı 1440p olduğu için ancak keskin değil, tuhaf bir bulanıklık var gibi. Belki ilk 2K monitörünüzse rahatsız etmeyebilir ancak daha önce düzgün bir IPS kullandıysanız farketmemeniz çok zor. G274QPF-QD modelini de kullanmıştım ve ondaki keskinlikle bunun uzaktan yakından alakası yok öyle diyeyim.

Şunu da belirteyim monitörü 6000 TL'ye aldım, elbette 1080p IPS yerine daha tercih edilesi duruyor ama sorunları da bariz, bütçe çıkabilene önermem. Bu arada monitörün malzeme kalitesini de pek beğenmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı