AOC C24G1 mü yoksa ASUS VP249QGR mü tercih edilmeli?

Zelaroth

Kilopat
Yakın fiyat bantları arasında bu iki monitörde karar kıldım, sizce bu monitörlerden hangisi ötekinden daha iyidir? Yaptığım özellik karşılaştırmasında ikisinin de kendilerine göre artı ve eksileri mevcut ama sizden de yorum alırsam sevinirim.

Not: Genelde oyun amaçlı kullanılacak monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitörler hız konusunda revize edilerek yeni çıkmış fresh modeller. IPS'lerde evet dediğiniz gibi ışık sızması gibi sorunlar olabilir, kendi karakteristiğinde var bu panelin, bu da en çok karanlık temalı oyunlar/filmlerde biraz huzursuzluğa neden olabilir, en sağlıklı yöntem bana göre IPS panel monitörler için ışık sızması testi yaptırmak, ışık sızması seviyesinin en minimum ve optimum seviyedeki kusursuz görüntü veren ürününü tercih etmek en doğru hareket olacaktır. Ayrıca ölü piksel testini de yaptırmayı ihmal etmeyin, monitörlerin genelinde yaygın bir problem, buna da dikkat edin.
Valla ''en sağlıklı yöntem bana göre IPS panel monitörler için ışık sızması testi yaptırmak, ışık sızması seviyesinin en minimum ve optimum seviyedeki kusursuz görüntü veren ürününü tercih etmek en doğru hareket olacaktır.'' bunu yaptırmam mümkün olmuyor işte hocam, şöyle ki; ürünü internetten satın alacağım için bu şansım olmuyor ve dediğiniz gibi en kusursuz ve minimum ışık veren seviyedeki ürünlerinde pahalı olma ihtimalleri bu panelde bir hayli olası ve bütçem dışına da çıkamayacağımdan bana sorun teşkil edebilir. Ölü piksel testini kendim de yapabilirim monitör gelince en kötü değişim talep ederim o yine problem değil ama ışık sızması sorunu can acıtabilir. Özellikle söylediğiniz gibi karanlık temalı, dizi, film veya oyunlarda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı