AOC CQ27G2U monitörde görüntü gelmiyor

Yer
Bilecik
RTX 3070, Ryzen 7 5800x3D sistemim var. 2020 yılı sonlarında bu monitörü almıştım. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı çıkartmamıştı taa ki bugüne kadar. Bilgisayarı aktif kullanıyorum. Dün hiçbir sorun yoktu. Bugün bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmedi. Düğmeden bir kere kapat-aç yapınca düzelmişti. Sonra bilgisayar uyku moduna geçti tekrar denediğimde yine görüntü gelmedi. Bu sefer kapat-aç yapmak da sorunu çözmedi. Biraz kablosunu çıkar tak yaptım, portlarını değiştirdim. Ekran kartı üzerinden portları değiştirdim. Hiçbiri olmadı en son yaptığım şeyleri tekrar yapayım dedim yine görüntü geldi. Kullandığım kablo mu bozuk anlayabilmek amacıyla yan monitördeki aktif çalışan HDMI kablosunu çıkarttım bu monitöre taktım. Yine görüntü gelmedi. Baştan tekrar sürekli kablo çıkar-tak, kapat-aç yapma niyetim yok belli ki bir problemi var. Garantisi muhtemelen 2 yıllıktı ama yine de aldığım yere bir yazdım cevap bekliyorum. Belki bilgisi olan vardır diye bir de size sorayım dedim. Şu ana kadar denediklerim:
- Çalıştığından emin olduğum yan monitöre, görüntü gelmeyen monitördeki DP kablosunu taktım. Görüntü geldi. Yan monitörün aktif çalışan HDMI kablosunu bozulan monitöre taktım. Bozuk monitör yine görüntü vermedi.
- Ekran kartı ve monitör üzerindeki kabloların portlarını değiştirdim.
- Güç kablosunu çıkartıp taktım. Monitör üzerindeki tüm kabloları çıkartıp taktım.
Daha da aklıma pek bir şey gelmiyor. Bilgisayar monitörü görüyor. Monitörün güç ışığı yanıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. Monitörün menüsüne de giremiyorum acaba portu yanlış olarak mı algılıyor diye bakmak istedim. Menü görüntüsü de gelmiyor. (Monitörü kapat-aç yapınca monitörde ledler yanıyor bir ışık var ama görüntü yok) Dün sağlam bıraktığım zamana oranla hiçbir değişik olay olmadı. Dün sağlam bıraktım bugün monitör birden bire görüntü vermez oldu.

Monitörü başka bir sistemde, sistemi de başka bir monitör veya tv'de deneyin.
Anakarttaki 24 pin güç kablosunun ve ekran kartına giden güç kablosunun da tam takılı olduğuna emin olun.

Dikkat etmemişim tam, denemişsiniz ama aklıma başka bir şey gelmiyor :)

Monitörü başka bir sistemde, sistemi de başka bir monitör veya tv'de deneyin.
Anakarttaki 24 pin güç kablosunun ve ekran kartına giden güç kablosunun da tam takılı olduğuna emin olun.

Dikkat etmemişim tam, denemişsiniz ama aklıma başka bir şey gelmiyor :)
Normal kullanıcının deneyebileceği şeyleri denedim. Belki bu tarz birden monitörü görüntü vermeyi bırakan ve bir şekilde çözüme ulaşan veya bu işlerden anlayan kişiler bilgi verebilirse diye bu konuyu açtım.

Yeni bir şey keşfettim. Monitör görüntü veriyor ama yaklaşık 30 dakika kadar açık bekletildikten sonra. Monitöre ara ara görüntü geliyor demiştim. Bunun sebebi herhalde belli bir süre çalışıp biraz ısınmasıymış. Güç düğmesinin orada ılınma hissettikten sonra monitörü kapatıp açınca görüntü geliyor. Sizce sebebi ne olabilir?

Son düzenleme:
Konuyu hortlattığım için üzgünüm ancak aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kesin çözüme ulaştınız mı? 6 ay sorunsuz kullandığım monitör iki gün önce görüntü vermez oldu. Üstelik hiçbir ayarda da değişiklik yapmadım birazdan BIOS u sıfırlayacağım işe yaramazsa durum vahim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı