AOC G2260VWQ6 75 Hz Seçilememe Sorunu

Xamazunga

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Adana, Turkey
Merhaba, öncelikle konuyu biri adına açtığımı belirteyim Önceki konuda GTX 750ti ile Full HD 75 Hz kullanabileceğim bir monitör tavsiyesi istemiştim. @fullmetal adlı arkadaşın tavsiyesi üzerine bu monitörü 708 TL vererek almış bulunmaktayım. (GTX 750 Ti 75 Hz Oyuncu Monitörü Önerisi)

Fakat monitörün içinden çıkan driverı kurduğumda 75 Hz seçemiyordum. Sitesinden driverı kurmaya çalıştığımda "sertifika imza" olayından dolayı kuramadım. "Sertifika imza zorunluluğu" şeyini devre dışı bırakmak için girdiğimde ise mouse ve klavyem çalışmıyor, kısaca kuramıyorum yani. Monitörü HDMI üzerinden bağladım ve HDMI üzerinden 75 Hz desteklediğine eminim. Ekran kartın Full HD 75 Hz desteklemiyor diyenler de var

Technopat'a konu açtım ve açıkçası hiçbir arkadaş uyarmadı bu konuda. Eğer ekran kartım desteklemiyorsa cidden çok üzülürüm. 1ms farkını da henüz hissetmiş değilim. Lütfen bana yardım edin...

Son düzenleme:
Mümkünse Display Port kablosu ile deneyebilir misiniz?

Gtx 750ti üzerinde Display Port girişi yok, zaten bu yüzden HDMI ile bağladım. Yoksa bu tarz maceralara girişmezdim

Hocam peki Windows üzerinden görüntü ayarlarından 75 Hz seçtiniz mi?

Windows 1080p'de en fazla 60hz destekliyor. 75hz olması için driver kurmam gerekli. İşletim sistemim Windows 10.

Tavsiyeyi veren kişi olduğum için suçluluk hissettim şimdi. Bende hiçbir sorun yok ama ya. Hem masaüstü hem de oyunlarda 75HZ kullanıyorum. DP ile bağladığım için mi acaba? Ama HDMI ile de alınıyor diyorsun. Umarım ekran kartı değildir sorun olan.

Tek sorun internetten indirdiğim driver'ın yüklenmemesi diye düşünüyorum. Onu halledebilirsem ekran kartıyla mı ilgili yoksa driver ile mi ilgili olduğunu anlamış oluruz. Fakat yüklemek için imza zorlamasını kapatmam gerekiyor ki bunu yaparkende başlangıç davranışlarında klavye ve mouse kayboluyor.

@fullmetal sizin ekran kartınız Gtx 1060, keşke tavsiyeyi vermeden önce kendinizin DP ile 75hz'ye ulaştığınızı deseydiniz. Sonuçta ekran kartımı belirttim ve Gtx 750ti'da DP portu olmadığını biliyoruz

Driverı kursam emin olacağım tam olarak ama...

İyi de 750ti kartında DP olmadığını ve HDMI bağlantı kullanman gerektiğini bilen de sensin. Bana bundan bahsetmedin ki...

İyi de 750ti kartında DP olmadığını ve HDMI bağlantı kullanman gerektiğini bilen de sensin. Bana bundan bahsetmedin ki...

Zaten arkadaşın oraya ekran kartını yazmasının sebebi süs olsun diye. Ne gerek var yoksa...

En azından kendinizin DP ile 75hz aldığınızı söyleseydiniz arkadaş da ona göre araştırmasını yapardı. "Acaba ben HDMI ile 75hz alabilecek miyim?" şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…