AOC G2460PG vs. Asus ROG Swift PG248Q

mcihankaya

Kilopat
Daha fazla  
Başlıktaki iki monitör arasında kaldım. Aslında alacağım monitörün G-Sync olmasına gerek yok diyebilirsiniz ama sistemim elverişli ve açıkçası G-Sync nasıl bir şey çok merak ediyorum. Küçük şehirde yaşadığımdan ötürü mağazalara gidip gözle görme şansım pek olmuyor. İki monitörü veya bunlardan herhangi birini görüp deneyimleyen arkadaşlardan görüş alabilirim. Bunlara benzer özellikte 3000 TL bandında fazla cihaz yok ama öneri ve görüşlerinizi esirgemeyin.

İkiside alınacak monitörler değil gibi. Eğer fiyatlarına doğru baktıysam FHD monitöre bu kadar para basılmaz. Sisteminizin ekran kartı nedir ki G-Sync istiyorsunuz? Belki Hz aşılmama durumunda G-Sync'ye ihtiyaç kalmayacaktır. Bu fiyata 2K 144 Hz monitör var ondan diyorum.
https://www.amazon.com.tr/Optix-MAG27CQ-Curved-Gaming-Monitör/dp/B07CZY9CQ3/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
@199688 ekran kartı henüz almadım, GTX 1060 6 GB veya 1070 Ti ikisinden birini almayı düşünüyorum. Sistemde İ5 7600K var. 2K görüntü yüksek ayarlarda pek iyi olmayabilir. Curved ekran sevmiyorum ve 27 inç çok büyük gelir bana. Bu arada "Belki Hz aşılmama durumunda G-Sync'ye ihtiyaç kalmayacaktır. " derken neyi kastettiniz pek anlamadım. Oyun içi FPS sabitleme mi oluyor?

@199688 ekran kartı henüz almadım, GTX 1060 6 GB veya 1070 Ti ikisinden birini almayı düşünüyorum. Sistemde İ5 7600K var. 2K görüntü yüksek ayarlarda pek iyi olmayabilir. Curved ekran sevmiyorum ve 27 inç çok büyük gelir bana. Bu arada "Belki Hz aşılmama durumunda G-Sync'ye ihtiyaç kalmayacaktır. " derken neyi kastettiniz pek anlamadım. Oyun içi FPS sabitleme mi oluyor?
Monitör konusunda aman aman bilgim yok ama bildiğim kadarıyla FPS değeriniz Hz değerini geçince yırtılmalar oluşabiliyordu ekranda. Örneğin 60 Hz bir monitörünüz var. 140 FPS falan görüyorsunuz ama yırtılmalar oluşuyor ve hissetmiyorsunuz 140 FPS'i bu yüzden 60 FPS'e sabitlemek gerekiyor gibi. Yanlışım olabilir bana çok güvenmeyin sistem toplama şeyleri kadar monitörde bilgim yok. 1070 Ti için önerdiğim monitör çok güzel bir seçenek. 27'' büyük gelir diyorsanız GTX 1060 alıp 144 Hz, 1080P monitör çok yeterli olur. Gerek yok 3000 TL'lik monitöre GTX 1060 için.

Monitör konusunda aman aman bilgim yok ama bildiğim kadarıyla FPS değeriniz Hz değerini geçince yırtılmalar oluşabiliyordu ekranda. Örneğin 60 Hz bir monitörünüz var. 140 FPS falan görüyorsunuz ama yırtılmalar oluşuyor ve hissetmiyorsunuz 140 FPS'i bu yüzden 60 FPS'e sabitlemek gerekiyor gibi. Yanlışım olabilir bana çok güvenmeyin sistem toplama şeyleri kadar monitörde bilgim yok. 1070 Ti için önerdiğim monitör çok güzel bir seçenek. 27'' büyük gelir diyorsanız GTX 1060 alıp 144 Hz, 1080P monitör çok yeterli olur. Gerek yok 3000 TL'lik monitöre GTX 1060 için.
Bence yırtılma fps değerinden çok fps in dengesiz olduğundan kaynaklanıyor. Fps sabitlesem bile oyundaki bazı sahnelerde ekran kartının gücü yetmeyecek fps düşecek. Öyle de karelerde atlama olacak. Ben de teknik olayları tam bilmiyorum burada soruyoruz, öğreniyoruz. Normal 1080p oyuncu monitöründen G-Sync monitöre (Aoc G2460PG) geçen arkadaşım çok araştırıp, inceleyip, mağazalarda dolaşıp karar vermiş. Şiddetle tavsiye ediyor. 2000 TL ye Free-Sync alacağına biraz daha üstüne koyup Nvidia GTX e uygun olanı al demişti. Kafam karıştı. Ama düşününce monitör bir defa alırsın uzun yıllar gider. Hiç takılma yırtılma vs sorun olmaz.

G-Sync teknolojisi ekranda oluşan yırtılmaları kaldırdığı gibi, yırtılmalardan dolayı oluşan gecikmenin de önüne geçer ve bu da akıcılığı arttırır. Yani G-Sync olmayan bir monitörden alacağınız 75 FPS, G-Sync olan bir monitöre göre daha az akıcı gelecektir.

Ekran kartınızı alın, monitör konusunu ondan sonra konuşuruz. Yukarıdaki iki modeli de önermiyorum.

Zaten GTX 1060 alıp G-sync monitör almak doğru değil. RX 580 8 GB modeli var daha performanslı ve daha ucuz. Freesync teknolojisi ile G-sync teknolojisi AMD-Nvidia olmak üzere ayrılıyor. RX 580 için G-Sync teknolojisi yerine Freesync teknolojisini kullanıyorsunuz ve Freesync monitörler G-sync monitörler kadar pahalı değil normal monitör ile fiyat farkı çok az.

Zaten GTX 1060 alıp G-sync monitör almak doğru değil. RX 580 8 GB modeli var daha performanslı ve daha ucuz. Freesync teknolojisi ile G-sync teknolojisi AMD-Nvidia olmak üzere ayrılıyor. RX 580 için G-Sync teknolojisi yerine Freesync teknolojisini kullanıyorsunuz ve Freesync monitörler G-sync monitörler kadar pahalı değil normal monitör ile fiyat farkı çok az.
Çok güzel bir yere değindiniz. Teşekkür ederim. Mesela GTX yerine RX serisinden aldım diyelim. İntel işlemci ile herhangi bir optimizasyon sorunu yaşar mıyım. İkincisi de Free-Sync monitör ile kullanırsam hiç yırtılma veya gecikme olmaz öyle mi?
Öyleyse NVidia için boşuna para veriyoruz. Hem para hem performans yönünden dezavantajlı?

Çok güzel bir yere değindiniz. Teşekkür ederim. Mesela GTX yerine RX serisinden aldım diyelim. İntel işlemci ile herhangi bir optimizasyon sorunu yaşar mıyım. İkincisi de Free-Sync monitör ile kullanırsam hiç yırtılma veya gecikme olmaz öyle mi?
Öyleyse NVidia için boşuna para veriyoruz. Hem para hem performans yönünden dezavantajlı?
Hayır yaşamazsın bir sorun. Bu yüzden monitörlü sistemlerde RX 580, GTX 1060'a göre daha iyi bir seçenek oluyor. Nvidia'ya GTX 1060 için boşa para veriyorsun yoksa 1070, 1070 Ti ve daha yüksek kartlar için Vega serisi var ama onlarda gereksiz pahalı yani boşa para AMD tarafında Vega serisi. GTX 1060, G-sync yerine RX 580, FreeSync çok daha ucuz olur. Yırtılma olmaz diye biliyorum ama gecikme konusunda tam emin değilim. Oreki daha iyi bilgi verecektir freesync teknolojisi hakkında zaten konuya yorumunu yapmış bildirimi alacaktır.

G-Sync teknolojisi ekranda oluşan yırtılmaları kaldırdığı gibi, yırtılmalardan dolayı oluşan gecikmenin de önüne geçer ve bu da akıcılığı arttırır. Yani G-Sync olmayan bir monitörden alacağınız 75 FPS, G-Sync olan bir monitöre göre daha az akıcı gelecektir.

Ekran kartınızı alın, monitör konusunu ondan sonra konuşuruz. Yukarıdaki iki modeli de önermiyorum.
Maalesef monitör ilk önce almam gerek. İdareten ekran kartım var şimdilik. Ama yukarıda yazdığım gibi RX kart alabilirim. Amd hiç bilmiyorum ama.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı