AOC G2590VXQ vs AOC G2460VQ6

AOC G2590VXQ modelini genellikle yedek ve film izlemek için kullanıyorum. Zamanında IPS, VA panelleri monitörler çok kullandım. Fakat AOC modelinde ince ayarları yaptıktan sonra ciddi anlamda renkler çok daha iyi seviyeye getirdim. Monitörü alınca biraz kurcalamak lazım cidden renkler çok farkediyor. Kendim çok memnunum tavsiye ederim.

Valla çamur gibi gösteriyordu. IPS ve VA monitörlerdeyim şimdi.

Hocam merak ettim hangi monitörü aldınız ? Ben de genel olarak bir monitör arıyorum da sizce IPS oyunlarda sıkıntı verir mi yoksa VA hem görselliğiyle hemde oyunlarda daha iyi hemde kavisli isterseniz diye daha uygun mu dersiniz ?

Hocam merak ettim hangi monitörü aldınız ? Ben de genel olarak bir monitör arıyorum da sizce IPS oyunlarda sıkıntı verir mi yoksa VA hem görselliğiyle hemde oyunlarda daha iyi hemde kavisli isterseniz diye daha uygun mu dersiniz ?
VA tam IPS'in oyuncu versiyonu. Kavisli bir model olan AOC C27G1 aldım.

VA tam IPS'in oyuncu versiyonu. Kavisli bir model olan AOC C27G1 aldım.

Hocam 27 INCH 1080p olunca bazıları pikseller gözüküyor diyor bu doğru mu ? Yada sizi rahatsız eden birşey oldu mu bu konuda ? Ben de 27 düşünüyorum ama bu konuda biraz tereddütlerim var.

Bir de monitörün film vs görselliği nasıl hocam memnun musunuz ?

@Batina evet ekrana yakından bakınca kolaylıkla görebiliyorsun pikselleri lakin oyun oynarken bu durum değişiyor. Monitörü gözünüzden biraz uzaklaştırıp kullanırsanız pikselleri göremiyorsunuz. Film ve görsel kalite açısından çok iyi neredeyse IPS'e yakın bir kalite veriyor ama IPS tabiki de daha iyi bu alanda.

@Batina evet ekrana yakından bakınca kolaylıkla görebiliyorsun pikselleri lakin oyun oynarken bu durum değişiyor. Monitörü gözünüzden biraz uzaklaştırıp kullanırsanız pikselleri göremiyorsunuz. Film ve görsel kalite açısından çok iyi neredeyse IPS'e yakın bir kalite veriyor ama IPS tabiki de daha iyi bu alanda.
Teşekkürler hocam. Ben yine de 27 INCH tercih edeceğim. Çünkü hem fazla oyun oynamıyorum hemde büyük ekran seviyorum. Film izlerken falan da daha iyi oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı