AOC G2778VQ Nasıldır?

4K'da lazım değil, ama 240Hz de lazım ki 240Hz TN harici panel zaten yok, olsa da kim alır? Alanda bi:haber...

AH-IPS ve QLED panede DP lazım, çünkü bu arabirim renkleri en doğru şekilde iletiyor ve böylece panele daha iyi hizmet ediyor. Diğer paneller PLS veya VA'lar o kadar doğru renk vermese de TN panel karşısında devasa ama devasa kaliteye sahip. (Bazı açıklamaları bilmeyenler için yazıyorum, sadece siz okumuyorsunuz. Ne diyor bu demeyin.)

Benim için panel farklarının pek bir önemi yok. Renklerle aram çok iyi değildir zira. Resme yeteneğim vardır ama karakalem harici yapmam mesela :)

Ayrıca internet üzerinden alışveriş yapmayacağım için fiyat buralarda görünenden yüksek oluyor malum mağazalarda. Ölü pikseldi, Hakem Heyeti idi dilim yandı, gönlüm bir daha kaldırmaz.

Durun şu DP & HDMI olayı birbirine karışmasın, bunların sürümleri var. Zaten DP olmayan 4K 60Hz monitör varsa, o monitörde mutlaka HDMI 2.0 olmak zorunda. Dert edecek bir şey yok. Mümkünse DP daha iyi.

@Alper Koç Olay doğru renk değil. Yani yanlış algılanıyor. Mesele kaliteli görüntü, tarif edemeyeceğim, cam gibi desem anlarsın. Doğru renk olayı şu; verdiği rengi doğru vermesi o kadar, yani bonus gibi düşün. Asıl faktör zaten bu değil. Farklı algılama, IPS karşısında vakit geçirdikten sonra gözlerin kamaşır!

Son düzenleme:
Tamam gidin Vatana o elemanlar yardımcı olur çünkü bu durumda monitörleri filtreleyince elde var sıfır oluyor. Onlar size ms'nin önemini anlatıp yardımcı olur. Üründe hata çıkarsa da hiç uğraştırmadan hemen değiştirirler.

Demek istediğinizi anlıyorum bu konularda yeterince bilgi sahibiyim. Bu VGA monitörüm için DP to VGA dönüştürücü almam gerekecek ve bendeki diğer dönüştürücü elimde patlayacak. Söylediğiniz monitörün 27 inç versiyonu da var, hepsiburada üzerinde başka bir satıcıda 879 TL. Bu Vatan'da 1000 lira üzerinde satılıyor. İnternette 120 lira daha ucuza satıldığını bildiğim ama ölü piksel vs. risklerini tekrar almak istemediğim bir ikilem içerisindeyim.

Bir şey soracağım, fiziksel mağazadan aldığın üründen ölü piksel çıkma olasılığı yok mu sanıyorsun?

Sence kutuyu açtırıp, ölü piksel var mı diye baktırırlar mı sanıyorsun?

Eve gittiğinde ölü piksel çıkarsa; Vatan Bilgisayar'ın "yetkili" servis olmadığını hatırlatayım. Kısaca çıkarsa orada da çıkar ve çıkarsa orada da uğraşacaksın.

Burada okuduklarıma göre alırken ölü piksel testi yaptırarak satın alan arkadaşlar var. Satın alımı gerçekleştiriyorsunuz tabi ki ama yüz yüze muhatap olabileceğiniz insanlar oluyor karşınızda.

Ben mağaza olsam; parasını almadan kutuyu açtırmam. Yüz yüze muhatap olayına gelince; mağaza seni ilgilendirmiyor, LG aldıysan LG'nin yetkili servisiyle aracı(mağaza) olmadan iletişime geçiyorsun ve daha hızlı sonuç alıyorsun.

Önce satın alıp ardından tek tek kutu açtırıyorlar tabi ki. İnternet üzerinde herhangi bir monitör aldığım zaman bu tarz durumlarda bana hepsiburada gibi sorun çıkarmayacak hangi siteyi tavsiye edersiniz?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı