AOC monitör alınır mı?

Va panel kötü değil. Hatta bence ips den daha iyi görüntü kalitesi olarak. Aoc iyidir.

VA panelin ghosting i kötü diye görmüstüm bir yerde o yüzden sordum 4060'lı sistemde 240 Hz in akıcılığını alabilirim değil mi?

Alırsın. Ghosting ihtimali biraz daha fazla diye bir bilgi var. Bende sıkıntı yok. Ben Va nin renkleri daha doğru yansıttığıni düşünüyorum. Yine de oyun için ips öneriliyor. Baska arkadaşların da fikirlerini al.

1- AOC çok iyi bir markadır.
2- Hangi amaç için kullanılacaksa ona uygun panele yönelmek lazım.

Tasarımcı mısınız?

Grafik tasarımcıları, ekranda baskıdakiyle aynı görünen renklere ihtiyaç duyar; bu da monitörün renkleri çok doğru gösterebilmesi gerektiği anlamına gelir. Gelişmiş Yüksek Performanslı Düzlem İçi Anahtarlama (AH-IPS) paneli gibi ileri teknoloji kullanan bir model uygun olacaktır. Monitörde 10-, 12- veya 14-bitlik bir arama tablosu (LUT) bulunmalıdır, böylece sık kalibrasyonlar gerçekleştirebilirsiniz.

Renk konusunda sıralamaya bakalım: IPS>VA>TN.

Oyuncu muyuz?

Oyuncu için panel seçmek zor olacaktır. Renk mi, kontrast ve izleme açısı mı, yoksa yüksek yenileme hızı mı?

Burada yüksek renk kalitesi arayanlar için sıralama: IPS>VA>TN.
Yüksek kontrast ve HDR arayanlar için: VA>IPS>TN.
Rekabetçi oyunlarda ise yenileme her şeyden önce gelir diyenler için: TN>IPS>VA.

Ghosting konusu hakkında:

En yaygın üç LCD monitör paneli türü arasında ghosting, en yavaş yanıt süresine sahip olduklarından VA panellerinde en çok fark edilir. Yalnızca en pahalı VA monitörlerde gözle görülür ghosting izleri görülmez.

Daha ucuz IPS monitörleri de ghosting eserlerini gösterebilir, ancak çok daha küçük ölçüde. Başka bir deyişle, ghosting bazı LCD panellerin doğasında vardır ve tamamen ortadan kaldırılamaz. Nitekim çoğu monitörün ghosting izlerini azaltacak bazı ayarları var.

Son düzenleme:
1- AOC çok iyi bir markadır.
2- hangi amaç için kullanılacaksa ona uygun panele yönelmek lazım.

Tasarımcı mısınız?

Grafik tasarımcıları, ekranda baskıdakiyle aynı görünen renklere ihtiyaç duyar; bu da monitörün renkleri çok doğru gösterebilmesi gerektiği anlamına gelir. Gelişmiş yüksek performanslı düzlem içi anahtarlama (ah-IPS) paneli gibi ileri teknoloji kullanan bir model uygun olacaktır. Monitörde 10-, 12- veya 14-bitlik bir arama tablosu (lut) bulunmalıdır, böylece sık kalibrasyonlar gerçekleştirebilirsiniz.

Renk konusunda sıralamaya bakalım: Ips>va>tn.

Oyuncu muyuz?

Oyuncu için panel seçmek zor olacaktır. Renk mi, kontrast ve izleme açısı mı, yoksa yüksek yenileme hızı mı?

Burada yüksek renk kalitesi arayanlar için sıralama: Ips>va>tn.
Yüksek kontrast ve HDR arayanlar için: Va>ıps>tn.
Rekabetçi oyunlarda ise yenileme her şeyden önce gelir diyenler için: Tn>ıps>va.

Ghosting konusu hakkında:

En yaygın üç LCD monitör paneli türü arasında ghosting, en yavaş yanıt süresine sahip olduklarından VA panellerinde en çok fark edilir. Yalnızca en pahalı VA monitörlerde gözle görülür ghosting izleri görülmez.

Daha ucuz IPS monitörleri de gölgelenme eserlerini gösterebilir, ancak çok daha küçük ölçüde. Başka bir deyişle, gölgelenme bazı LCD panellerin doğasında vardır ve tamamen ortadan kaldırılamaz. Nitekim çoğu monitörün ghosting izlerini azaltacak bazı ayarları var.

Ben genel olarak dısarı çıkmazsam çoğu zamanımı bilgisayarda geçiriyorum genellikle oyun oynuyorum dizi film YouTube'dan videolar izliyorum bana uzun yıllar gidecek monitörse alacağım 8 9 yıl 750 Ti i3 4. nesil 60 Hz monitör kullandım küçük sorunlar çok da koymaz.

AOC uzun yıllar gider. 2011 yılında aldığımız monitör hala mis gibi çalışıyor. O zamanlar AOC bizim piyasada hala yabancı gibi görünüyordu ve fiyatı çok düşüktü. İyi ki almışım.

Ben genel olarak dısarı çıkmazsam çoğu zamanımı bilgisayarda geçiriyorum genellikle oyun oynuyorum dizi film YouTube'dan videolar izliyorum bana uzun yıllar gidecek monitörse alacağım 8 9 yıl 750 Ti i3 4. nesil 60 Hz monitör kullandım küçük sorunlar çok da koymaz.

Alınır.

Bunun 24inch olanı var bende. Sağ altta sadece mavi renkte gözüken aşırı ufak bir ölü piksel var. Günlük kullanımda hiç görmedim. Sadece test yaparken gözüküyor. Ona dikkat et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı