AOC Monitör netlik sorunu

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen5 5600 | XFX RX6600 8GB | 32GB HyperX Fury Beast | GIGABYTE B550M | 500GB SSD | Rampage Victory kasa ve dahili PSU
Meslek
Makine Mühendisi
AOC 21.5" G2260VWQ6 model monitör kullanıyorum. Ekranı siyah renkte test ettiğimde tam bir netlik olmadığını farkettim. Ufak ufak her yerde eşit derecede lekeler var gibi. Sanırım tek tek pikselleri görüyor olmalıyım tam siyah rengi veremediği için. Pürüssüz bir siyah görüntü yok anlayacağınız üzere. Görev çubuğunda dahi yakınlaşınca biraz farkedebiliyorum bu durumu.

Bu durum modele özgü mü, yoksa monitörümde arıza mı var?

Tam siyahı çoğu monitörde alamazsınız. Çünkü monitörlerin çoğu arkadan ya da kenarlardan aydınlatma teknolojisini kullanıyor. Tam siyah demek, aydınlatmanın kapanması demek. IPS, TN ve VA paneller örnektir. Tam siyah istiyorsanız, OLED panele sahip bir monitör almanız lazım. OLED ekranlarda her piksel tek tek kontrol edildiği için, siyah ekranlarda gereken pikseller kapatılıyor.
1581350599657.png

(Sağ aşağıdan 2. dizüstü OLED panel kullanıyor.) (Eğer doğru anladıysam, bundan bahsediyor olmalısınız.)

Tam siyahı çoğu monitörde alamazsınız. Çünkü monitörlerin çoğu arkadan ya da kenarlardan aydınlatma teknolojisini kullanıyor. Tam siyah demek, aydınlatmanın kapanması demek. IPS, TN ve VA paneller örnektir. Tam siyah istiyorsanız, OLED panele sahip bir monitör almanız lazım. OLED ekranlarda her piksel tek tek kontrol edildiği için, siyah ekranlarda gereken pikseller kapatılıyor.
Eki Görüntüle 499196
(Sağ aşağıdan 2. dizüstü OLED panel kullanıyor.) (Eğer doğru anladıysam, bundan bahsediyor olmalısınız.)
Hayır, bu farkları biliyorum. Benim bahsettiğim daha farklı bir durum.
Overdrive ayarını kurcalayınız.
Denedim ama hala net olarak düzelmedi. Sanırım monitörün kendisinden kaynaklanıyor.

Bende de aynı monitör var ama daha önce hic dikkatimi çekmedi. Bahsettiğin durumu tam olarak anlayamadım anlasaydım ben de kontrol edip bildirirdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı