AOC monitör takınca USB'ler deaktif oluyor

Jalep

Centipat
Sistem.
DDR4 3200 2x8 G.Skill RAM.
Ekran kartı RX 580 8 GB.
İşlemci Ryzen 5 2600.
Anakart MSI B450 GAMING Plus Max.
Monitör 5 senelikti AOC markalı tek girişi VGA ekran kartına bağlamak için çevirici kullanıyorum HDMI-VGA çevirici.

Ekran geliyor, giriyorum bilgisayara 1-2 dakika sonra ekran gidiyor ve USB soketlerini de iptal ediyor otomatik fakat ekranı takmaz isem sorunsuz şekilde çalışıyor yani USB'leri iptal etmiyor klavyenin üstteki ışıkları gitmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa devre var veya sürücülerden kaynaklı bir sıkıntı. VGA girişi olan evde başka bir cihaz var ise monitörü test eder misiniz? Sıkıntıyı tespit edelim ilk önce. DVD Player vs.

Laptoplarda sıkıntısız çalışıyor fakat kasaya takınca üzerindeki USB girişlerini ve ekranı atıyor sanırım anakart korumasından dolayı üzerinde zaten kırmızı ışık yanıyor ekranı takınca ve ekranı takmaz isem sıkıntı olmuyor bugün televizyonda deneyeceğim LCD HDMI girişli bakalım olacak mı inşallah olur tabii olursa masraf çıkaracak 1000 küsur TL.

Son düzenleme:
Dönüştürücüden kaynaklı olabilir hocam aynı sorunu bende yaşamıştım. Piyasadaki dönüştürücüler kaba tabir ile dandik oluyor dikkat etmekte fayda var.

Laptoplarda sıkıntısız çalışıyor fakat kasaya takınca üzerindeki USB girişlerini ve ekranı atıyor sanırım anakart korumasından dolayı üzerinde zaten kırmızı ışık yanıyor ekranı takınca ve ekranı takmaz isem sıkıntı olmuyor bugün televizyonda deneyeceğim LCD HDMI girişli bakalım olacak mı inşallah olur tabii olursa masraf çıkaracak 1000 küsur TL.
Kabloyu'da değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Kablolarda böyle yaptırabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı