AOC vs Lenovo Legion monitör

Bütçe
5000

xonoux

Centipat
Katılım
29 Nisan 2023
Mesajlar
118
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lenovo Legion R25ı30.
Arkadaşlar bu üç ürün arasında kaldım. İki tanesi aynı ürünün farklı versiyonları. Daha çok TFT ve hikayeli oyunlar oynasam da ara sıra FPS de oynuyorum fakat FPS oyunları önceliğim değil. Daha çok canlı renklere sahip oyun oynarken beni heyecanlandıracak bir monitör istiyorum. Önceki monitörüm 1366x768 60Hz olduğu için her türlü bana güzel gelecek zaten fakat yine de kararsız kalıyorum. Siz hangisini almamı önerirsiniz? Eğer AOC'lerden birini seçerseniz nedenini de söyler misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
SPAE'nin -şüpheli olarak- kontrast degeri korkunç, renkler ve kontrast ön plandaysa hiç risk almadan eleyelim.

Geriye kalan modeller arasinda ise ben olsam SPU tercih ederdim, Lenovo'nun adamakıllı bir incelemesi bulunmuyor, uzmeyecek fakat ne idigi belirsiz diyebileceğimiz bir monitör.
 
Şüpheli olduğunu belirttim zaten, bunun kesin olduğunu gösteren bir kaynak yok, ya da ben bulamadım.
Biliyorum, bilgi paylaşımı olsun diye cevap verdim, herhangi bir dayatmam yok. Epey ve yabancı kaynaklarda ikisi de aynı kontrast oranına sahip olarak gözüküyor. İkisi arasında SPU modelinin pivot özelliği dışında devasa bir fark göremedim, ancak aralarındaki fiyat farkı fazla kalıyor, bu da beni düşündürdü açıkçası.
 
Spae'nin -şüpheli olarak- kontrast degeri korkunç, renkler ve kontrast ön plandaysa hiç risk almadan eleyelim.

Geriye kalan modeller arasinda ise ben olsam spu tercih ederdim, Lenovo'nun adamakıllı bir incelemesi bulunmuyor, uzmeyecek fakat ne idigi belirsiz diyebileceğimiz bir monitör.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Ancak aralarındaki fiyat farkı fazla kalıyor, bu da beni düşündürdü açıkçası.

İşte beni de ikileme düşüren bir nokta bu. Bu kadar fiyat farkına değer mi?
@Saint Lucia hocam sizin de fikrinizi öğrenmek isterim.
Lenovo Legion Y27-30 27" modeli de gözüme çarpıyor açıkçası. Ama bütçem çok kısıtlı olduğundan eğer 5500 gibi rakamlara çıkacaksam hak etmesini istiyorum. R25ı30'ye göre bu diğer ürünlerin çok büyük bir farkı yoksa ve bin TL'lik fiyat farkına değmeyecekse daha düşük fiyatlı olanı almam hayrıma olur çünkü dediğim gibi bütçemi bir tık aşıyorlar ama değecekse almak için elimden geleni yaparım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
R25ı30. benim de radarımdaydı bu aralar, renkleri hoşuma gitmişti açıkçası, siyah tonunu beğendim, gerçekci bir siyah tonu var. Tabii benim de net bilgim yok, monitörler hakkında bilgisi olanlar yorumlarsa daha iyi olacaktır, ben de merak ediyorum çünkü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Kontrast olarak IPS paneller zaten düşük seviyede. Gerçekçi siyah beklemeyin.
AOC SPU sıkça önerdiğimiz F/P bir monitör. Fakat Lenovo ve daha ucuza inmiş HP Omen varken AOC alsam mı kafa karışıklığı yaşanıyor.
Pivot şartsa AOC veya Lenovo arasında seçim yapabilirsin. Beklentiyi herşekilde karşılıyorlar.
Pivot şart değilse HP Omen net önerimdir.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı