AÖF Bilgisayar Programcılığı bölümüne nasıl kaydolunur?

BeKoO41

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ben 2 sene üst üste kötü sıralama yapmış biri olarak ve hiçbir üniversite bölümüne yerleşmemiş biri olarak 21 Ağustos'ta yapılacak AÖF başvurularına başvurup, istediğim bölümü yazıp okuyabiliyor muyum?
Ben AÖF'de 2 senelik bilgisayar programcılığı bölümü okumak istiyorum. Fakat başvuran herkes yerleşiyor mu yani yerleşme şansım yüzde kaç oluyor? Çünkü eğer kesin yerleşiyor isem şimdiki YKS puanımla herhangi bir tercih yapmak istemiyorum. Bu iş nasıl oluyor? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Başvuru şartlarını tam olarak anlatırsanız da sevinirim çok teşekkürler.

1691328820702.png

Ben 2 sene üst üste kötü sıralama yapmış biri olarak ve hiçbir üniversite bölümüne yerleşmemiş biri olarak 21 Ağustos'ta yapılacak AÖF başvurularına başvurup, istediğim bölümü yazıp okuyabiliyor muyum?
Ben AÖF'de 2 senelik bilgisayar programcılığı bölümü okumak istiyorum. Fakat başvuran herkes yerleşiyor mu yani yerleşme şansım yüzde kaç oluyor? Çünkü eğer kesin yerleşiyor isem şimdiki YKS puanımla herhangi bir tercih yapmak istemiyorum. Bu iş nasıl oluyor? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Başvuru şartlarını tam olarak anlatırsanız da sevinirim çok teşekkürler.

Eki Görüntüle 1892144

Sıralaman benimle aynı zaten AÖF 3 okul var muhtemelen hiçbiri almaz sıralamaları yüksek çünkü. Ben uzaktan eğitim bilgisayar programcılığı yazdım sende öyle yap çok bu bölümü istiyorsan. AÖF'te hiçbir bölüm almayabilir açıkta kalman muhtemel.

Eki Görüntüle 1892144

Bilgisayar programcılığı ile ilgili olmayan bir TYT örgün programına kaydol. Puanın hangisine yetiyorsa fark etmez. İkindi üniversite olarak bilgisayar programcılığını istediğin açıköğretimde okuyabilirsin. Açık öğretime kayıt yaptıktan sonra örgün kaydını da sildirebilirsin. Detaylı öğrenmek için zekeriya erkaya var YouTube'da onun videolarına bakabilirsin.

Bilgisayar programcılığı ile ilgili olmayan bir TYT örgün programına kaydol. Puanın hangisine yetiyorsa fark etmez. İkindi üniversite olarak bilgisayar programcılığını istediğin açıköğretimde okuyabilirsin. Açık öğretime kayıt yaptıktan sonra örgün kaydını da sildirebilirsin. Detaylı öğrenmek için zekeriya erkaya var YouTube'da onun videolarına bakabilirsin.
Teşekkürler, bir şey daha sormak istiyorum ben kocaelide oturuyorum, isterseniz oranın sıralamalarına bakarsınız ben pek bi yere giremiyom zaten, o yüzden en yakın olan sakarya üniversitesinde girebileceğim bir uzaktan öğretim bölümü yazarsam sakaryaya hiç gitmeden evimden 2 senelik eğitimimi tamamlayabilir miyim bir sıkıntı oluşur mu? ordan uzaktan öğretimle herhangi bir bölüme girip sonra seneye açıköğretime de başvurursam bilgisayar programcılığı için alınır mıyım tavsiyeniz nedir?

sakarya için şunları bulabildim girilebilecek;

(bu arada sağlık lisesi çıkışlıyım ben)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) İnternet ve Ağ Teknolojileri (Uzaktan Öğretim) 268,73776 1201382 TYT 94/91
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) Acil Durum ve Afet Yönetimi (Uzaktan Öğretim) 268,57164 1202778 TYT 103/100
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) İş Sağlığı ve Güvenliği (Uzaktan Öğretim) 266,63176 1231619 TYT 103/100
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) Yaşlı Bakımı (İÖ) 256,56803 1396702 TYT 41/40
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği (Uzaktan Öğretim) 253,45272 1450388 TYT 103/100

Teşekkürler, bir şey daha sormak istiyorum ben Kocaeli'de oturuyorum, isterseniz oranın sıralamalarına bakarsınız ben pek bir yere giremiyorum zaten, o yüzden en yakın olan Sakarya üniversitesinde girebileceğim bir uzaktan öğretim bölümü yazarsam Sakarya'ya hiç gitmeden evimden 2 senelik eğitimimi tamamlayabilir miyim bir sıkıntı oluşur mu? Oradan uzaktan öğretimle herhangi bir bölüme girip sonra seneye açık öğretime de başvurursam bilgisayar programcılığı için alınır mıyım tavsiyeniz nedir?

Sakarya için şunları bulabildim girilebilecek;

(Bu arada sağlık lisesi çıkışlıyım ben)

Sakarya Üniversitesi (devlet) internet ve ağ teknolojileri (uzaktan öğretim) 268,73776 1201382 TYT 94/91
Sakarya Üniversitesi (devlet) acil durum ve afet yönetimi (uzaktan öğretim) 268,57164 1202778 TYT 103/100
Sakarya Üniversitesi (devlet) iş sağlığı ve güvenliği (uzaktan öğretim) 266,63176 1231619 TYT 103/100
Sakarya Üniversitesi (devlet) yaşlı bakımı (IO) 256,56803 1396702 TYT 41/40
Sakarya Üniversitesi (devlet) sağlık bilgi sistemleri teknikerliği (uzaktan öğretim) 253,45272 1450388 TYT 103/100

İkinci üniversite olarak açık öğretime girmek için alanınız farklı olmalı uzaktan eğitimde uygulama için arada okula gitmeniz gerekebilir.

Alanım neden farklı olmalı ne istiyor mesela? Gerçekten çok kararsız kaldım sizi de sıkmak istemem fakat ya şehrimde kötü-istemediğim bir bölüme gireceğim ya da sakaryadan ya da başka şehirden uzaktan eğitim bölümüne gireceğim. Açıköğretime ise alınmazsınız dediniz zaten.

Alanım neden farklı olmalı ne istiyor mesela? Gerçekten çok kararsız kaldım sizi de sıkmak istemem fakat ya şehrimde kötü-istemediğim bir bölüme gireceğim ya da Sakarya'dan ya da başka şehirden uzaktan eğitim bölümüne gireceğim. Açık öğretime ise alınmazsınız dediniz zaten.

Açıköğretimde bilgisayar istiyorsanız örgünde bilgisayar yazamazsınız sağlık ile ilgili şeyler yazabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı