Artenius
Decapat
Daha fazla
Ukrayna dili ve edebiyatı dediğin bölüme biraz baktım ve araştırma yaptım. Kesinlikle turizm olarak ileri doğru gidebilirsin. Bu da ucu açık bir sektör olduğu için ne kadar para kazanılır veya bir ilerleme kaydeder mi bilemiyorum. Dediğin gibi çok kişinin bilmediği bir dil, slav ırkı olan ülkelerde genelde ingilizcede bilen sayısı çok fazla fakat dediğin gibi konuşmak istemiyorlar. Fransızlarda öyle mesela
AÖF dipsiz bir kuyu gibi görüyorum ben, çok fazla mezun veriyor. Örgün okuyanlara çok fazla haksızlık yapıldığını düşünüyorum. ( sayısal bölümü mezunuyum) çünkü bir tarafta gecesini gündüzüne katan çalışan birileri var, diğer tarafta ise çalışmadan elini kolunu sallayarak AÖF de okuyan var. (burada YKS/ÖSS/LYS/YGS gibi üniversite sınavlarından bahsediyorum.)
Benim de tavsiyem bölümüne yakın bir şey okuman kanaatinde çünkü birden fazla bir şey veya birbirinden çok bağımsız bir bölüm okursan çok fazla zorlanırsın ve sürekli olarak kendini beyinsel olarak yorgun bulursun.
KPSS'den atanmak tamamen puan diyorlarda bence biraz da siyasi torpilin var ise KPSS gir çık yapman bile yeterli oluyor. Hakkı ile atanan çok az insan kaldı. Özel sektörde bile torpil dönmeye başladı.
Demek istediği şu sanırsam, AÖF okuyanlar çok özel sektörlerde çok tercih edilmiyor. Lisans mezunu olarak KPSS girip atama bekleyebilirsin demek istedi sanırsam.
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum kardeşim, zaman ayırdığın için sağ ol, var ol. İşletme ya da kamu yönetimine yazılacağım ama sırf KPSS için yoksa atanma indeksli yaşamayacağım girerim olmazsa olmaz. Dediğin gibi kendimi turizm, müşteri hizmetleri veya ticaret gibi bir alanda geliştirirsem çok kapı açılabilir. Muhtemelen yeni bir konu açacağım ama belki bilirsin diye sormak istiyorum. Mesela ben şimdi dört yıllık örgün okuyorum ya, AÖF çağrı merkezi hizmetleri bitirip DGS ile AÖF halkla ilişkiler girsem asıl dört yıllık örgüne sıkıntı çıkarır mı yoksa yine aynı mantıkta sınavsız ikinci üniversite gibi mi görür? Ula kardeşim zaten lisans okuyorsun AÖF ön lisans okuyup DGS yine giriyorsun diyorsan sırf çağrı merkezi bölümü derslerini görmek için yoksa pek bir işin esprisi için değil, ne dersin bir sıkıntı çıkarır mı?
@Artenius, dediğim gibi çok da bir önemi yok. İkinci farklı diplomam olsun diyorsanız okuyabilirsiniz. Okuyanların çoğu da DGS, KPSS için uğraşıyor.
AÖF çağrı merkezi hizmetleri okuyup DGS ile AÖF halkla ilişkiler ve tanıtım seçersem, örgün lisans programı ile bir sıkıntı olur mu? Yine sanki AÖF sınavsız ikinci üniversite gibi mi sayar DGS ile AÖF girersem de yoksa örgünden kaydını sil uleyn mi der? Biliyor musunuz bu konu ile ilgili bir örnek?