Ukrayna dili ve edebiyatı dediğin bölüme biraz baktım ve araştırma yaptım. Kesinlikle turizm olarak ileri doğru gidebilirsin. Bu da ucu açık bir sektör olduğu için ne kadar para kazanılır veya bir ilerleme kaydeder mi bilemiyorum. Dediğin gibi çok kişinin bilmediği bir dil, slav ırkı olan ülkelerde genelde ingilizcede bilen sayısı çok fazla fakat dediğin gibi konuşmak istemiyorlar. Fransızlarda öyle mesela
AÖF dipsiz bir kuyu gibi görüyorum ben, çok fazla mezun veriyor. Örgün okuyanlara çok fazla haksızlık yapıldığını düşünüyorum. ( sayısal bölümü mezunuyum) çünkü bir tarafta gecesini gündüzüne katan çalışan birileri var, diğer tarafta ise çalışmadan elini kolunu sallayarak AÖF de okuyan var. (burada YKS/ÖSS/LYS/YGS gibi üniversite sınavlarından bahsediyorum.)
Benim de tavsiyem bölümüne yakın bir şey okuman kanaatinde çünkü birden fazla bir şey veya birbirinden çok bağımsız bir bölüm okursan çok fazla zorlanırsın ve sürekli olarak kendini beyinsel olarak yorgun bulursun.
KPSS'den atanmak tamamen puan diyorlarda bence biraz da siyasi torpilin var ise KPSS gir çık yapman bile yeterli oluyor. Hakkı ile atanan çok az insan kaldı. Özel sektörde bile torpil dönmeye başladı.
Demek istediği şu sanırsam, AÖF okuyanlar çok özel sektörlerde çok tercih edilmiyor. Lisans mezunu olarak KPSS girip atama bekleyebilirsin demek istedi sanırsam.