AÖF okumak mantıklı mı?

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum kardeşim, zaman ayırdığın için sağ ol, var ol. İşletme ya da kamu yönetimine yazılacağım ama sırf KPSS için yoksa atanma indeksli yaşamayacağım girerim olmazsa olmaz. Dediğin gibi kendimi turizm, müşteri hizmetleri veya ticaret gibi bir alanda geliştirirsem çok kapı açılabilir. Muhtemelen yeni bir konu açacağım ama belki bilirsin diye sormak istiyorum. Mesela ben şimdi dört yıllık örgün okuyorum ya, AÖF çağrı merkezi hizmetleri bitirip DGS ile AÖF halkla ilişkiler girsem asıl dört yıllık örgüne sıkıntı çıkarır mı yoksa yine aynı mantıkta sınavsız ikinci üniversite gibi mi görür? Ula kardeşim zaten lisans okuyorsun AÖF ön lisans okuyup DGS yine giriyorsun diyorsan sırf çağrı merkezi bölümü derslerini görmek için yoksa pek bir işin esprisi için değil, ne dersin bir sıkıntı çıkarır mı?

@Artenius, dediğim gibi çok da bir önemi yok. İkinci farklı diplomam olsun diyorsanız okuyabilirsiniz. Okuyanların çoğu da DGS, KPSS için uğraşıyor.

AÖF çağrı merkezi hizmetleri okuyup DGS ile AÖF halkla ilişkiler ve tanıtım seçersem, örgün lisans programı ile bir sıkıntı olur mu? Yine sanki AÖF sınavsız ikinci üniversite gibi mi sayar DGS ile AÖF girersem de yoksa örgünden kaydını sil uleyn mi der? Biliyor musunuz bu konu ile ilgili bir örnek?

@Artenius, anladığım kadarıyla DGS ile 4 yıllık örgün eğitim bölüme geçersem kaydım silinir mi diye sormuşsunuz. Öyle bir ağızla yazmışsınız ki sanki sokak ağzı gibi geldi. Doğrulamak için soruyorum. Eğer sorunuz buysa hayır, birçok kişi AÖF ile örgün eğitime tamamlamaya çalışıyor. Sorun olmaz.

Hocam benim sorunum ben yanlış anlaşıldım kusuruma bakmayın zamanınızı aldım soru tam olarak şu; mesela örgün bir lisanstasınız ve AÖF bir önlisanstasınız, bu durumda AÖF bitirdiğinizin bölümden örgün lisansa geçemiyoruz çünkü birinci bölümümüzde kayıt sildirmeliyiz ama benim sorduğum şu; AÖF önlisanstan DGS yapıp AÖF lisansa 5.yarıyıldan kayıt yapmak. Bazı bölümlere fark derslerini alarak bazı bölümlere fark dersi olmadan geçebiliyorsunuz, AÖF DGS puanları yazarsanız çıkıyor. Örgün lisans/aöf ön lisans+DGS ile AÖF lisans olur mu? Sorum bu. Kusuruma bakmayın.

@Artenius, öncelikle kısım kısım gideyim. Aynı anda iki lisans bölümü okunabilir ancak birisi örgün, diğerisi AÖF olmalı ve AÖF ön lisans okuduğunuz sürece DGS ile 4 seneliğe tamamlayabilirsiniz. Birinci ya da üçüncü sınıftan başlayacağınız iş ise tamamıyla şans işi. Anladığım kadarıyla önceden lisans bölümü okuduğunuz için ön lisans ile geçiş yapabilir miyim diyorsunuz. Evet, yapabilirsiniz. AÖF ön lisans da bitirin.

Çok teşekkürler, zamanınızı aldım kusuruma bakmayın.

@Artenius, sorun değil. Kendinizi düzgün ifade edebildiğiniz sürece istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

Çok teşekkürler, zamanınızı aldım kusuruma bakmayın.

Konuyla alakasız ama yaşadığım ilde Rus popülasyonu çok sebebi nükleer santral her neyse orada tercümanlık falan yapan tanıdıklarım var çok iyi maaşları ve tercümanlık bölümünden bile mezun değiller sadece ileri düzey İngilizce ve Rusça biliyorlar, aklında bulunsun diye hocam.

Merhaba @Artenius. İstanbul Üniversitesi Ukrayna Dili ve Edebiyatı bölümü nasıl gidiyor, memnun musunuz, ve eğer özel değilse Açık Öğretimde de bölüm okuyor musunuz?

Son düzenleme:

Aynı şekilde kabin memurları da sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunu olma şartı aranmaksızın kurumun kendi sınavlarını vererek Rusça ile çalışanlar varmış. Sanırsam akkuyu santralinden bahsediyorsunuz. Söyledikleriniz isabetli, iletişim yeteneği ve kişiyi doğru anlayıp işi konuşabilmek yetiyor.

Merhaba @Artenius. İstanbul Üniversitesi Ukrayna Dili ve Edebiyatı bölümü nasıl gidiyor, memnun musunuz, ve eğer özel değilse açık öğretimde de bölüm okuyor musunuz?

KPSS ön lisans amacıyla büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümüne kaydolmuştum ancak sınavlarını vermedim ve kaydım pasife dönüştü, bunun dışında 1.sınıfı bitirdim ve ortam, dersler beklediğimden daha güzel geldi. Öncelikle öğretmenlerimizin hepsi native ve sonradan ukraynaca öğrenmiş kişilerden oluşmuyor, öğrencilerin kendilerini geliştirme hevesine de katkı sağlıyorlar ve gayet yardımcı oluyorlar. Ben çok memnun kaldım. Bu KPSS, YKS mevzuları vs bana kimlik bunalımı veya kendimizi arıyormuş hissi uyandırdı bir zamanlar yolumu bulamıyordum ve hala açıkçası biraz overthink yapıyorum ancak bölüm sandığımdan daha derin ve öğretim üyeleri düşündüğümden daha bilgililer ve öğretmeyi biliyorlar. Hiç pişman olmadım ve şu anda mutluyum. Kafamı kurcalayan tek nokta kariyerimi nasıl şekillendireceğim ve yapay zekaya nasıl adapte olabileceğim onun dışında bölüm çok güzel ve beklentilerimi karşıladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…