Çözüldü AÖF sınavlarına girmemek tecili bozar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Letharia Vulpina

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ön lisans mezunuydum ve bu sene DGS ile AÖF üzerinden lisansa tamamladım. Sistem otomatik olarak 3 yıl tecil verdi fakat sınavlara girmezsem bu tecil bozulur mu? Ayrıca dönemlik harç ücretlerini her seferinde ödemem gerekir mi yoksa ödemesem de öğrencilik hakkım korunur mu?

Çözüm
Sınava girmeseniz de bir şey olmaz. Örgün eğitim veren üniversitelerde azami öğrenim süresi var, o da 4 yıllık bölümü 7 yıl içerisinde bitirmeniz gerekiyor. Bunun açıköğretim veren üniversitelerde olup olmadığını bilemiyorum da muhtemelen orada da geçerlidir. Dönemlik olarak ders kaydınızı yaptırdığınız, paranızı yatırdığınız sürece sorun olmaz. Kaydınızı yenileyin, kaydınızı yenilemezseniz "pasif öğrencilik" konumuna düşeceğiniz için askere çağırılırsınız.
Sınava girmeseniz de bir şey olmaz. Örgün eğitim veren üniversitelerde azami öğrenim süresi var, o da 4 yıllık bölümü 7 yıl içerisinde bitirmeniz gerekiyor. Bunun açıköğretim veren üniversitelerde olup olmadığını bilemiyorum da muhtemelen orada da geçerlidir. Dönemlik olarak ders kaydınızı yaptırdığınız, paranızı yatırdığınız sürece sorun olmaz. Kaydınızı yenileyin, kaydınızı yenilemezseniz "pasif öğrencilik" konumuna düşeceğiniz için askere çağırılırsınız.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı