AÖF web tasarımı ve kodlama okunur mu?

Arkadaşlar sorum yukarıda, cevaplarsanız sevinirim.

@Edmond_Dantes
Önlisans hiçbir bölüm hiçbir eğitim kurumunda okunmaz. Boşuna 2 senenizi öldürürsünüz.
En kral kurumun önlisans bölümünde 2 senede vereceği eğitimi internetten 10-14 gün içinde öğrenirsin.
Diploma için falan demeyin onun diplomasını alsanız ne olacak.

(Bilişim bölümleri için konuşuyorum makine, tekstil vs gibi pratik bölümlerde durum nedir bilmiyorum)

DGS hedefim var o yüzden sormuştum.

Liseden EA çıkışlıyım.

@Park Müdürü Benson
Dgs için de saçma. Aynı hatayı 3 sene önce ben yaptım. Mühendislik kazanamadığım için neyse önlisans okur dgs yaparım dedim.
Hayatımın hatasıydı 2 sene kaybettim boşuna.
Öyle bir amacınız varsa 1 sene daha yks ye çalışın, hadi o 1 senede kazanamadınız 1 sene daha çalışın.
Önlisans okuyup dgs ile mühendisliğe geçerseniz hem 1. Sınıftan başlayacaksınız (3 ten başlamayı unutun mühendisliklerde derslerinizi saymıyorlar %99 ihtimalle)
Hem de siz AYT matematiği bilmediğiniz için üniversitede karşınıza çıkacak matematik fizik gibi dersleri veremeyeceksiniz ve o okulu en iyi ihtimalle 1 sene uzatacaksınız.

Önlisans hiçbir bölüm hiçbir eğitim kurumunda okunmaz. Boşuna 2 senenizi öldürürsünüz.
En kral kurumun önlisans bölümünde 2 senede vereceği eğitimi internetten 10-14 gün içinde öğrenirsin.

(Bilişim bölümleri için konuşuyorum makine, tekstil vs gibi pratik bölümlerde durum nedir bilmiyorum)

Dgs için de saçma. Aynı hatayı 3 sene önce ben yaptım. Mühendislik kazanamadığım için neyse önlisans okur dgs yaparım dedim.
Öyle bir amacınız varsa 1 sene daha yks ye çalışın, hadi o 1 senede kazanamadınız 1 sene daha çalışın.
Önlisans okuyup dgs ile mühendisliğe geçerseniz hem 1. Sınıftan başlayacaksınız (3 ten başlamayı unutun mühendisliklerde derslerinizi saymıyorlar %99 ihtimalle)
Hem de siz AYT matematiği bilmediğiniz için üniversitede karşınıza çıkacak matematik fizik gibi dersleri veremeyeceksiniz ve o okulu en iyi ihtimalle 1 sene uzatacaksınız.
Hocam peki dgs ile bilgisayar/yazılım müh cidden sanıldığı kadar zor mu? Seneye askerlik geliyor artık bu yıl gitmem gerek mezun senem.

Hocam peki dgs ile bilgisayar/yazılım müh cidden sanıldığı kadar zor mu? Seneye askerlik geliyor artık bu yıl gitmem gerek mezun senem.
DGS ile geçiş kolay, DGS baya kolay bir sınav. Ama dediğim gibi sonraki süreç çok zor. Bu sene sıfırın bir tık üstü bilgi ile girdim 2.300 sıralama yaptım ki benim matematik rezalettir yani öyle diyim. Ona rağmen Ağrıda Ardahanda falan tutturdum ama yazmadım. 2025 için tekrar hazırlanıyorum.
Bu yıl son ise aöf e dümenden girip yks ye hazırlanın derim. 2026 da yks ye girip mühendisliğe girersiniz. (Derece öğrencisi değilseniz obp dert değil ona takılmayın)

Ön lisans hiçbir bölüm hiçbir eğitim kurumunda okunmaz. Boşuna 2 senenizi öldürürsünüz.
En kral kurumun ön lisans bölümünde 2 senede vereceği eğitimi internetten 10-14 gün içinde öğrenirsin.

DGS için de saçma. Aynı hatayı 3 sene önce ben yaptım. Mühendislik kazanamadığım için neyse ön lisans okur DGS yaparım dedim.
Öyle bir amacınız varsa 1 sene daha YKS'ye çalışın, hadi o 1 senede kazanamadınız 1 sene daha çalışın.
Ön lisans okuyup DGS ile mühendisliğe geçerseniz hem 1. sınıftan başlayacaksınız (3 ten başlamayı unutun mühendisliklerde derslerinizi saymıyorlar %99 ihtimalle)

Anladım hocam tamamdır. Şöyle bir düşününce 2 sene mi çöpe atmaktansa 2 yıllık Cerrahpaşa'da elektronik haberleşme teknolojisi okumak daha mantıklı geldi. (Kore'de müh tamamlamayı planlıyordum uzun süredir.) Alanım uzun süredir siber güvenlik bug bounty programlarından vs para kazanıyorum zaten.

DGS ile geçiş kolay, DGS bayağı kolay bir sınav. Ama dediğim gibi sonraki süreç çok zor. Bu sene sıfırın bir tık üstü bilgi ile girdim 2.300 sıralama yaptım ki benim matematik rezalettir yani öyle diyeyim. Ona rağmen ağrıda Ardahan'da falan tutturdum ama yazmadım. 2025 için tekrar hazırlanıyorum.
Bu yıl son ise AÖF'e dümenden girip YKS'ye hazırlanın derim. 2026 da YKS'ye girip mühendisliğe girersiniz. (derece öğrencisi değilseniz OBP dert değil ona takılmayın)

Hocam sizce bu plan ne kadar mantıklı?

Anladım hocam tamamdır. Şöyle bir düşününce 2 sene mi çöpe atmaktansa 2 yıllık Cerrahpaşa'da elektronik haberleşme teknolojisi okumak daha mantıklı geldi. (Kore'de müh tamamlamayı planlıyordum uzun süredir.) Alanım uzun süredir siber güvenlik bug bounty programlarından vs para kazanıyorum zaten.
Hocam bu durumda diplomayı ne yapcaksınız ki? Siz de muhtemelen benden daha iyi biliyorsunuz ki günümüzde özellikle bilişim alanında diploma hiçbir işe yaramıyor.
Sakarya bilgisayar programcılığı mezunu adam Microsoftta , Amazonda siber güvenlik şefliği yaptı senelerce.
Memuriyete geçiş yapmak istiyorsanız ayrı ama özel sektör için hiçbir anlam ifade etmiyor diploma, isterseniz MIT den mezun olun.

Hocam bu durumda diplomayı ne yapacaksınız ki? Siz de muhtemelen benden daha iyi biliyorsunuz ki günümüzde özellikle bilişim alanında diploma hiçbir işe yaramıyor.
Sakarya bilgisayar programcılığı mezunu adam Microsoft'ta, Amazon'da siber güvenlik şefliği yaptı senelerce.
Memuriyete geçiş yapmak istiyorsanız ayrı ama özel sektör için hiçbir anlam ifade etmiyor diploma, isterseniz MİT'den mezun olun.

Ne yazık ki hocam yazılım sektörü gibi daralmaya gitti siber güvenlik sektörüde. Söylediğiniz şey TR şartları için geçerli değil ama yurt dışı için evet geçerli maalesef :(

Ne yazık ki hocam yazılım sektörü gibi daralmaya gitti siber güvenlik sektörüde. Söylediğiniz şey TR şartları için geçerli değil ama yurt dışı için evet geçerli maalesef :(
Katılmıyorum hocam bu düşünceye. Dediğim gibi bu adam da buradan çıktı. Hatta öyle iyi üniversiteler on numara bölümlerden da değil beş para etmez sakarya dan önlisans mezunu. Sizce bu adam o diploması ile mi gitti amazona microsofta vs.? Adamı illa tanıyorsunuzdur siber güvenlik işiyle uğraşıyorsunuz sonuçta.
Dolayısıyla bu dediğiniz kurban psikolojisinden başka bir şey değil. Hele bu devirde internetten her şeye erişebiliyorsun. İsteyip de yapamayacağın hiçbir şey yok. O yüzden kimse ben TR de doğdum o yüzden böyle, yok TR de iş bulamazsın falan gibi zırvalar anlatmasın.

Yapan var mı? Var. Demek ki geri kalanlar bahane.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı