AÖL kaç kredilik ders seçilebilir?

s3xyec

Hectopat
Yer
gaziosmanpasa
Daha fazla  
Merhabalar AÖL'e yeni kayıt oldum ve ders seçimi yapmam lazım. İnternetten araştırdığım kadarıyla bir dönemde maksimum 35 kredilik ders seçebileceğim yazıyor ancak ben ders seçim ekranında oto seç yaptım ve 65 kredi oldu toplam, gereksizleri çıkardım 52 kredi şu anda. Bunu 35'e indirmek zorunda mıyım? İnternette çok fazla bilgi yok kafam fazlasıyla karıştı bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
Ek olarak zorunlu dersleri seçmek zorunda mıyım? Otomatik seçe bastığımda zorunlu derslerin sadece bazıları geldi.
1665774545238.png

Dosya Ekleri

• 1665774470462.png
    1665774470462.png
    32 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Normalde 12 dersi aşmayacak şekilde 35 kredilik ders seçebiliyorsun ancak herhalde kredi olayında bir değişiklik olmuş olması lazım. Bir fikrim yok, gördüğüm birçok konuda dönemlik krediyi aşacak şekilde ders seçebildiklerini gördüm. Seçmeli dersler sayesinde aşabiliyor da olabilirsiniz, bilemiyorum da 12 ders sanırım aşılmıyor.

Açık lise dersleri de otomatik seçimle seçilmemeli. Ortak dersleri almak zorundasın, ortak derslerin hepsini seç ve yapabileceğini düşündüğün seçmeli dersleri de alabilirsin. OBP'ye etkisi olacaktır. OBP yükseltmek adına denebilir buna da seçmeli dersleri seçme zorunluluğun yok. İstersen dönemlik 2-3 ders de seçebilirsin, ders seçiminde belirlenen kredi sınırı üst sınırdır. Tamamlama zorunluluğunuz yok.

Merhaba,
Normalde 12 dersi aşmayacak şekilde 35 kredilik ders seçebiliyorsun ancak herhalde kredi olayında bir değişiklik olmuş olması lazım. Bir fikrim yok, gördüğüm birçok konuda dönemlik krediyi aşacak şekilde ders seçebildiklerini gördüm. Seçmeli dersler sayesinde aşabiliyor da olabilirsiniz, bilemiyorum da 12 ders sanırım aşılmıyor.

Açık lise dersleri de otomatik seçimle seçilmemeli. Ortak dersleri almak zorundasın, ortak derslerin hepsini seç ve yapabileceğini düşündüğün seçmeli dersleri de alabilirsin. OBP'ye etkisi olacaktır. OBP yükseltmek adına denebilir buna da seçmeli dersleri seçme zorunluluğun yok. İstersen dönemlik 2-3 ders de seçebilirsin, ders seçiminde belirlenen kredi sınırı üst sınırdır. Tamamlama zorunluluğunuz yok.
Yanıtınız için teşekkürler.
1665827311095.png

Zorunlu dersler ekranında "İnkılap tarihi" felan gözüküyor ancak ders seçme ekranında bu ders gözükmüyor bir sorun olur mu? Ve derslerin yanındaki rakamlar ne ifade ediyor biliyor musunuz? Çünkü "Türk Dili ve Edebiyatı 5" ders seçim ekranında gözükürken "Türk Dili ve Edebiyatı 6" gözükmüyor. Kusura bakmayın çok soru sordugum icin internette pek fazla kaynak yok ve danısabileceğim birileride yok.

Estağfurullah, bilgimiz doğrultusunda tabii ki cevaplamak isterim. Şimdi dönemin altında yazan şey açık lisedeki sınıfa tekabül ediyor. Açık lisede de aşağıdaki gibi oluyor sınıf ayrımı:
  • 1 ve 2. dönem 9. sınıfın 1 ve 2. dönemine,
  • 3 ve 4. dönem 10. sınıfın 1 ve 2. dönemine,
  • 5 ve 6. dönem 11. sınıfın 1 ve 2. dönemine,
  • 7 ve 8. dönem 12. sınıfın 1 ve 2. dönemine tekabül etmektedir.
Ortak dersleri vermeden de AÖL'ü bitiremiyorsunuz, eninde sonunda o dersleri vermeniz gerekiyor. Belki ders seçme sınırına yaklaştığınız için de gözükmüyor olabilir, orasını bilemiyorum da sorun etmenizi gerektirecek bir durum kısacası yok. Bu dönem mi açık liseye geçtiniz? Kaçıncı sınıfsınız bir de?

Estağfurullah, bilgimiz doğrultusunda tabii ki cevaplamak isterim. Şimdi dönemin altında yazan şey açık lisedeki sınıfa tekabül ediyor. Açık lisede de aşağıdaki gibi oluyor sınıf ayrımı:
  • 1 ve 2. dönem 9. sınıfın 1 ve 2. dönemine,
  • 3 ve 4. dönem 10. sınıfın 1 ve 2. dönemine,
  • 5 ve 6. dönem 11. sınıfın 1 ve 2. dönemine,
  • 7 ve 8. dönem 12. sınıfın 1 ve 2. dönemine tekabül etmektedir.
Ortak dersleri vermeden de AÖL'ü bitiremiyorsunuz, eninde sonunda o dersleri vermeniz gerekiyor. Belki ders seçme sınırına yaklaştığınız için de gözükmüyor olabilir, orasını bilemiyorum da sorun etmenizi gerektirecek bir durum kısacası yok. Bu dönem mi açık liseye geçtiniz? Kaçıncı sınıfsınız bir de?
Evet bu donem gectim ve 11. Sınıfım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı