AÖL mezunu olarak üniversiteye giriş imkanı var mı?

squexs

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaşım 18 ve seneye üniversiteye gitmek istiyorum. Bayağı hevesim var ama zamanında bir hata yaparak AÖL'e geçiş yaptım ve şu an 84 başarılı kredim var. Yine de üniversiteye gidebilir miyim? Öyle bir mevzu duydum ya da ne yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Üniversiteye gitmek için bir lise türü şartı yok. Her vatandaş YKS'ye girip üniversiteye girebilir. Lise mezunu olmak yeterli.

Anladım sınava girmek için lise diploması isteniyormuş sanırım ama ben bitiremediğim için giremiyorum sanırım doğal olarak.

Anladım sınava girmek için lise diploması isteniyormuş sanırım ama ben bitiremediğim için giremiyorum sanırım doğal olarak.

Lise diploması şart değil diye biliyorum ben. Şayet biz lise diplomamızı, YKS bittikten 4-5 ay sonra aldık okul tarafından. Emin değilim. Biraz araştırmak gerek.

Hayır istenmiyor mesela YKS sınavına girdikten sonra devam eden açık öğretim lisemin sınavına girdim bugün. Ve daha da kalan zorunlu derslerim var.

YKS sınavına girdiniz herhangi bir uni çıkarsa aynı surette gidebilir miyiz yani mesela benim 84 kredim var seneye kadar ne olur bilmiyorum ama yine de YKS girip herhangi bir universiteye tercih yapabilirim öyle mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı