AÖL Online sınavda Discord ekran paylaşımı tespit edilir mi?

Makaleler
10
Yer
Muğla
Daha fazla  
Meslek
fotografcı
Arkadaşlar açık öğretim lisesi sınavında Discord üzerinden ekran paylaşımı yapar isem sistem bunu tespit ediyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Not-3: Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir. Öğrencilerimizin cep telefonu veya bilgisayarlarındaki bildirimleri de sınavdan önce kapatmaları gerekmektedir.

Görünüşe göre tespit edebiliyor.

Evet, tespit edilebilir. Sınavı bitirme düğmesine bastığım halde sekmeyi tam kapatılmamış halde unutup, Discord uygulamasına giriş yapmıştım. Arkada birkaç saniye zaman geçirdikten sonra sınav sayfama döneyim dediğim zaman sınavınız başka sekmeye bakmaktan dolayı iptal edilmiştir tarzında yazı gelmişti tam olarak hatırlamıyorum ama buna benzerdi. Çok şükür ki sadece sayfayı değiştirmeyi unuttuğumdan dolayı hiçbir şekilde iptal olayı gerçekleşmedi.

Edileceğini pek zannetmiyorum. Siz alt tab attığınız zaman geri sayım başlıyor belirtilen süre içerisinde pencereye dönmezseniz sınavınız iptal oluyor. Siz yine de riske atmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı