Çözüldü AÖL seçmeli ders seçimi nasıl işliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirhanxs

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, ben sonraki dönemler için seçmeli ders de seçmek istiyorum. Seçmeli ders seçmek için herhangi bir ortak dersten muaf mı olmam gerekiyor yoksa muaf olmadan da seçebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. @333365

Çözüm
Seçmeli dersin amacı kredi yükseltmektir. Ortak derslerden başarılı olduktan sonra eğer krediniz yetmiyorsa seçmeli ders seçebiliyorsunuz ve üç sınav kalarak muaf olmadığınız sürece kolay kolay kredi yetmeme gibi bir durum olmaz. Seçmeli dersi seçmeseniz de oluyor, seçmek için herhangi bir şart da yok. Dönemlik 12 dersi aşmayacak şekilde 35 krediyi aşmazsanız seçebilirsiniz.
Seçmeli dersin amacı kredi yükseltmektir. Ortak derslerden başarılı olduktan sonra eğer krediniz yetmiyorsa seçmeli ders seçebiliyorsunuz ve üç sınav kalarak muaf olmadığınız sürece kolay kolay kredi yetmeme gibi bir durum olmaz. Seçmeli dersi seçmeseniz de oluyor, seçmek için herhangi bir şart da yok. Dönemlik 12 dersi aşmayacak şekilde 35 krediyi aşmazsanız seçebilirsiniz.

Çözüm

Ben yapamadığım derslerden muaf olmayı düşünüyorum. Onların yerine seçebilir miyim?

Kendi seçmişti site otomatik hiç bilim yok.

Ben yapamadığım derslerden muaf olmayı düşünüyorum. Onların yerine seçebilir miyim?

Türk Dili ve Edebiyatı hariç evet çünkü Türk Dili ve Edebiyatı'ndan muaf olamıyorsunuz. Bir dersin sınavından da üç sınav kalırsanız muaf oluyorsunuz, ilgili dersin kredisini alamıyor ve başarmış olarak kabul ediliyorsunuz.

Kendi seçmişti site otomatik hiç bilim yok.
Herhangi bir ortak dersten 3 kere geçemezseniz muaf oluyorsunuz. Yani herhangi bir sorumluluğunuz kalmıyor. Siz tekrardan seçmediğiniz sürece o ders birdaha karşınıza çıkmıyor.

Türk Dili ve Edebiyatı hariç evet çünkü Türk Dili ve Edebiyatı'ndan muaf olamıyorsunuz. Bir dersin sınavından da üç sınav kalırsanız muaf oluyorsunuz, ilgili dersin kredisini alamıyor ve başarmış olarak kabul ediliyorsunuz.
O zaman şuan yapacağım şey muaf olduğum derslerin kredisini seçmeli dersler ile bir nebze de olsa yerine koyabilmek. Yardımınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı