AÖL'de muaf olmaya çabalamak zaman kaybı mı?

emirhanxs

Picopat
Daha fazla  
Matematik, fizik ve kimya derslerim kötü onun dışındaki dersleri verebiliyorum. Bu 3 dersten muaf olup seçmeli dersler ile kredimi tamamlamak istiyorum. Sizce mantıklı mı?

Lisede işe yarayan nadir derslerin hepsinden muaf olmanız pek mantıklı değil. Matematik eksiklerinizi giderirseniz fizikte ve kimyada da zorlanmazsınız. En fazla 500 saatinizi alır.

Temeliniz için buradan çalışabilirsiniz ve soru çözümlerine de bakabilirsiniz:

Lisede işe yarayan nadir derslerin hepsinden muaf olmanız pek mantıklı değil. Matematik eksiklerinizi giderirseniz fizikte ve kimyada da zorlanmazsınız. En fazla 500 saatinizi alır.

Evet.

Bu benim kurduğum 2. bir senaryo idi merak ettiğim şu: Sizce bu kredi seçmeli dersler ile toplanabilir mi? (yardımınız ve attığınız kaynaklar için teşekkür ederim)

Yapamayacağınızı düşünüyorsanız muaf olmayı deneyebilirsiniz. Bir dersin sınavından, üç sınav başarısız olursanız ilgili dersten muaf olursunuz ve dersin kredisini alamazsınız. Seçmeli derslerle krediyi bir şekilde tamamlarsınız da Matematik, Fizik, Kimya gibi dersler; üniversite sınavında ya da herhangi bir ÖSYM sınavında gene karşına çıkacak. Biraz yapmak için uğraşsanız iyi olabilir.

Bildiğim kadarıyla, dersten 3 defa kaldığınızda muaf oluyorsunuz. O kadar zamanda zaten çalışırsanız dersi geçebilirsiniz. Anlamadığınız her şeyi sorgulamanız, matematik dersini anlamanız için yeterli çünkü her şeyin bir açıklaması var.

Diğer derslerle kredi kapatmaya ve bu üç dersten kaçmaya değmez. Hayatta elbet işinize yarıyor. Mezun olup pek bir şey öğrenmeyince okumanın pek anlamı olmuyor.

Yapamayacağınızı düşünüyorsanız muaf olmayı deneyebilirsiniz. Bir dersin sınavından, üç sınav başarısız olursanız ilgili dersten muaf olursunuz ve dersin kredisini alamazsınız. Seçmeli derslerle krediyi bir şekilde tamamlarsınız da matematik, fizik, kimya gibi dersler; üniversite sınavında ya da herhangi bir ÖSYM sınavında gene karşına çıkacak. Biraz yapmak için uğraşsanız iyi olabilir.

Dediğiniz gibi YKS sınavlarını vs. hesaba katmam gerekti sözel olarak girmeye ve sözel sorularını çözmeye karar verdim.

@emirhanxs, anlıyorum da karar sizin. TYT'de Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji var. Standart sapmaları da çok yüksek sözel için. Haberiniz olsun. Kamu işine girmeyi düşünüyorsanız, yarın bir gün KPSS hazırlandığınızda; Matematik gene karşınıza çıkacak.

Bildiğim kadarıyla, dersten 3 defa kaldığınızda muaf oluyorsunuz. O kadar zamanda zaten çalışırsanız dersi geçebilirsiniz. Anlamadığınız her şeyi sorgulamanız, matematik dersini anlamanız için yeterli çünkü her şeyin bir açıklaması var.

Diğer derslerle kredi kapatmaya ve bu üç dersten kaçmaya değmez. Hayatta elbet işinize yarıyor. Mezun olup pek bir şey öğrenmeyince okumanın pek anlamı olmuyor.
Evet, haklısınız muaf olmayı birkez daha gözden geçirmem gerekiyor.

TYT’de 40 tane matematik ve 20 tane fen sorusu var. Gidip 100-200 saat ders çalışırsanız ve sıfırdan başlarsanız bile buradan en az 30 net yapabilirsiniz. Para üstü hesaplama ve tablodaki yüzdeyi yorumlama soruları bile var. Diğer yandan, yurt dışında okumak isterseniz de lise diplomanızdaki derslere bakıyorlar. Matematik dersi yok diye sizi sayısal bölümlere almayabilirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı