AÖL'den mezun olmadan üniversiteye yerleşmek mümkün mü?

wesff_

Kilopat
Merhaba, iyi sosyaller dilerim. Bugün saat 10:00'da AÖL 3. dönem sınavları oldu ancak ben giremedim. 220 kredim var ve 2 zorunlu dersim kaldı. YKS sınavına girdim ve sonuçlara bakacaksak istediğim bölüme girebiliyorum ama dediğim gibi zorunlu derslerim kaldı. Üniversiteye kayıt olurken geçici kayıt ile kayıt olup, sonradan derslerimi üniversiteye verebilir miyim? Eğer oluyorsa üniversiteye yerleşirken OBP puanım geçersiz sayılıyor mu?

Selam, geçici diploma alırsın ve öyle kayıt olabilirsin üniversiteye. Muhtemelen ek sınav yaparlar öyle mezun olursun 2 dersin kalmış zaten.

Ek sınav umarım olur ama çok umudum yok. Internetten baktığım kadarıyla halk eğitim merkezine dilekçe ile geçici mezuniyet belgesi alınabilir diyor. Acaba OBP de bir sorun olur mu?

Ek sınav umarım olur ama çok umudum yok.
Ek sınav sadece yapılacaksa açılır bu arada ama Aralık ayında kesinlikle sınav var onu söyleyeyim. (20-21 Aralık yazılı sınav)

Anladım teşekkürler. Son bir soru daha sormak istiyorum, sizce geçici mezuniyet belgesini ne zaman talep edeyim? Ve dilekçe nasıl yazılıyor
Üniversite kayıt olurken lise diplomanı isteyeceği için o zaman çıkar. Dilekçeyi Halk Eğitim Merkezi sana yazdıracak.

Ek sınav sadece yapılacaksa açılır bu arada ama Aralık ayında kesinlikle sınav var onu söyleyeyim. (20-21 Aralık yazılı sınav)

Üniversite kayıt olurken lise diplomanı isteyeceği için o zaman çıkar. Dilekçeyi Halk Eğitim Merkezi sana yazdıracak.
anladim cok tesekkurler icime su serptiniz gercekten. o zaman gecici mezuniyet belgesi alip aralikta yapilicak olan sinavara girip dersleri veriyorum ve sorun kalmiyor degil mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı