AÖL'e geçiş

Çok iyi okul olduğunu biliyorum.
Şöyle bir şey de var, sen açık öğretim diploması alacaksın öyle bir şeyde. Yani her türlü üniversite okumalısın. Disiplini sağlamak çok zor bence.
Açık lise, okulda devamsızlığı çok olan okumayacak, çalışması daha mantıklı olan kişilere yönelik gibi geliyor bana. Hani 12. sınıfın son 6 ayı geçseniz vs. anlarım da şu an çok yanlış geliyor.

Zaten üniversite okumak istiyorum. Gerekirse dershaneye gidip veya özel ders alıp okumak istiyorum. Okulda geçirdiğim vakit evden fazla olunca ve eve yorgun gelince evde hiç vakit geçirememem sebebi ile AÖL'ye geçmek istiyorum.

@333365 AÖL ile ilgili aklınıza takılan soru olursa etiketleyin yazmışsınız bu konuya bir bakabilir misiniz?

Ben de açık öğretimden mezun oldum. 11. sınıfta geçmiştim okula gitmek zulüm gibi geliyordu öğretmenler , öğrenciler falan durmadan zorbalık yapıyordu bana o yüzden geçtikten sonra baya iyi olmuştu ama 10. sınıf biraz erken olabilir evdeyken vakit biraz yavaş geçiyor 1 yıl 3 yıl gibi gelebilir sana.

Ben de açık öğretimden mezun oldum. 11. sınıfta geçmiştim okula gitmek zulüm gibi geliyordu öğretmenler, öğrenciler falan durmadan zorbalık yapıyordu bana o yüzden geçtikten sonra bayağı iyi olmuştu ama 10. sınıf biraz erken olabilir evdeyken vakit biraz yavaş geçiyor 1 yıl 3 yıl gibi gelebilir sana.

Emin olun okulda vakit hiç geçmiyor. Blok ders olup 10 ders işleyip ona rağmen 4'te çıktığımız için çok sıkılıyorum.

O zaman ailen izin veriyorsa hiç durma derim.

Keşke hazırlık okumasaydım diyorum ya. Hazırlık okuduğum için yani 9.sınıfa gitmediğim için 2.dönem geçemiyorum eylül ayına kadar beklemem lazım bu yüzden de okula gideceğim ama nasıl gideceğim onu düşünüyorum vakit geçmiyor devamsızlık deseniz ailem izin vermez devamsızlık yapmama bıktım vallaha.

fakat açık başarısız olanların gibi bir algım var. Bu algım ne kadar doğru?

Yanlış bir algı, sebebi de açık öğretim lisesini değerlendirebilenler için gerçekten çok iyi bir fırsat. Örgün eğitimden açık liseye geçişlerin fazla olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı da düzenlemenin gelmesi de olası. Neden böyle bir hisse kapıldınız? Muhtemelen çevre baskısıdır, onlara aldırış etmeyin. Açık liseye geçince dersime çalışırım diyorsan gerçekten çok iyi avantaj.

Yanlış bir algı, sebebi de açık öğretim lisesini değerlendirebilenler için gerçekten çok iyi bir fırsat. Örgün eğitimden açık liseye geçişlerin fazla olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı da düzenlemenin gelmesi de olası. Neden böyle bir hisse kapıldınız? Muhtemelen çevre baskısıdır, onlara aldırış etmeyin. Açık liseye geçince dersime çalışırım diyorsan gerçekten çok iyi avantaj.

Babam işe almazlar diye açığa geçmeme izin vermedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı