AÖL'e geçmeye değer mi?

cagdasuino

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 9300| GTX 1050 | 16 GB DDR4 | WD 1 TB HDD | ADATA LEGEND 800 M.2 SSD| İNTEL UHD 630 | Win11 and MacOS Monterey
Merhaba, meslek lisesinde otomasyon bölümünde okuyorum ve şu anda 11. sınıfı bitirdim. Ancak staj süreci başladı ve bu durum beni oldukça zorluyor. Bu yüzden açık öğretim lisesi'ne (AÖL) geçmeyi düşünüyorum. AÖL'e geçerek staj ve okul yükünden kurtulup YKS'ye daha verimli bir şekilde çalışmak istiyorum. En azından 2 yıllık bir bölümü kazanmayı hedefliyorum. Sizce AÖL'e geçmek bu durumda mantıklı bir tercih olur mu?

Okul yükü normalde insana disiplin sağlar sınav senesinde, ilk başta okul yük gibi gözükebilir ama disiplin sağladığı kesin. Bunu ben kendim tecrübe ettim.

Staj konusunda bir şey diyemeyeceğim, tecrübe etmedim daha önce.

Hocam sınav dönemi bomba gibidir, en iyi öğrenciler bile açığa geçince salar kendini çoğunlukla. Eğer AÖL'e geçecekseniz bile bir rehberlik veya koçluk alıp kendinizi baskılamayacak, disipline edemeyecekseniz bence hiç geçmeyin. Ama yok, yapabileceğinize gerçekten inanıyorsanız geçebilirsiniz.

Okul yükü normalde insana disiplin sağlar sınav senesinde, ilk başta okul yük gibi gözükebilir ama disiplin sağladığı kesin. Bunu ben kendim tecrübe ettim.

Staj konusunda bir şey diyemeyeceğim, tecrübe etmedim daha önce.

Hocam sınav dönemi bomba gibidir, en iyi öğrenciler bile açığa geçince salar kendini çoğunlukla. Eğer AÖL'e geçecekseniz bile bir rehberlik veya koçluk alıp kendinizi baskılamayacak, disipline edemeyecekseniz bence hiç geçmeyin. Ama yok, yapabileceğinize gerçekten inanıyorsanız geçebilirsiniz.
hocam bölüm güzel ama stajdan memnun değilim 40 iş günü 2 ay sürüyor ağustos sonu gibi bitiyor eğer işyeri değiştiremezsem gecerim bu AÖL'e nedenide şu hastalıgım var epilepsi ilaç kullanmıyorum ama her an nöbet gecirme ihtimalim var sadece 1 dönem okuyacağım zaten
meslek lisesi diplomam felan gidiyor ama yapacak bisey yok

Hocam bölüm güzel ama stajdan memnun değilim 40 iş günü 2 ay sürüyor ağustos sonu gibi bitiyor eğer iş yeri değiştiremezsem gecerim bu AÖL'e nedeni de şu hastalıgım var epilepsi ilaç kullanmıyorum ama her an nöbet gecirme ihtimalim var sadece 1 dönem okuyacağım zaten
Meslek lisesi diplomam falan gidiyor ama yapacak bir şey yok

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah'tan umudunu kesme. Bu günlerde gelir geçer.

Okul konusu ise dediğim gibi, düzgün bir rehberlik hocasıyla falan iletişime geç. Kendin yapabileceğine inanıyorsan AÖL gerçekten rahat, ama bu rahatlık çok terste tepebilir.

@Eriksen hocam ilgilenebilir misiniz?

Geçme imkanınız varsa kesinlikle geçin. Açık liseye geçerseniz de tembellik yapmayın ama.

Geçin hocam hem kendi kendinize çalışabiliyorasanız vakit olarak büyük avantaj sağlar size özellikle son sene sınava hazırlanırken.

Hocam avantajim şu var sadece meslek lisesi olduğum için belgem oluyor bir de bizim okulda sanırım Avrupa'da çalışmak için belge alabiliyorum.

İleride Avrupa'da çalışma gibi bir planın varsa değerlendirebilirsin.

Daha üniversite var hocam en azından da olsa AÖL'e geçip YKS'ye çalışırım diye düşünüyorum hedefim fazla yüksek değil bu süreçte en azından da olsa yaşadığım şehirdeki üniversiteyi tutturup istediğim bölümler var bilgisayar programcılığı veya Mekatronik bunlardan birini okuyup DGS ile tamamlarim diye düşünüyorum mühendisliğe.

Daha üniversite var hocam en azından da olsa AÖL'e geçip YKS'ye çalışırım diye düşünüyorum hedefim fazla yüksek değil bu süreçte en azından da olsa yaşadığım şehirdeki üniversiteyi tutturup istediğim bölümler var bilgisayar programcılığı veya Mekatronik bunlardan birini okuyup DGS ile tamamlarim diye düşünüyorum mühendisliğe.

Hedefin çok yüksek değilse bunu okul varken de yapabilirsin bence. Ha staj nasıl olur bilmiyorum, çok zorlayacaksa geçebilirsin açığa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı