AORUS 7 9KF vs Dell G16 7630

Bütçe
44.000
Onun yerine attığım şeyi al 10k paran daha kalıyor onunla da 240 Hz alabilirsin 280 de olur ama 280 FPS alır mı o sistem bilmiyorum ama 240 alır yani Victus alıp 240Hz monitör alabilirsin yanına 6000TL falan zaten 4000TL da artar ama muhtemelen laptop istediğine göre taşıman gerekecek ama şöyle yaparsın evde olduğun zaman 240Hz ile oynarsın dışarıdayken falan 144le oynarsın benim tavsiyem bu yönde.
Önümüzdeki yıllarda kalacağım yerde küçük bir masam olacak Oraya Laptop + Monitör + klavye koyacak yerim yok Laptop monitörü ve klavyesi kullanmam lazım bu yüzden bütçemi yüksek tutup büyük ekranlı bir laptop almam lazım şuan Monster Tulpar T7 V20.6.2 düşünüyorum indirimli bir fiyat buldum. özellikleri falan fiyatının çok üstünde bir laptop.

Sakın deyim. Monstera bulaşma. Başına iş açarsın.

Daha önce olumsuz bir deneyiminiz var mı veya bir tanıdığınızın oldu mu pek bilmiyorum Monster markasını ama kuzenim 6 yıl sorunsuz kullandığını söyledi bu attığımın kasası da büyük olduğu için ısınma sorunu yaşamazsın dediler başka bir konuda.

Daha önce olumsuz bir deneyiminiz var mı veya bir tanıdığınızın oldu mu pek bilmiyorum Monster markasını ama kuzenim 6 yıl sorunsuz kullandığını söyledi bu attığımın kasası da büyük olduğu için ısınma sorunu yaşamazsın dediler başka bir konuda.

Bence de sakın bulaşma monstera. Kullanmadım ama kullanan tanıdıklarım var deli gibi ısındığını söylüyorlar kasanın büyük olmasının da bir şey değiştireceğini sanmıyorum Monster'ların genel problemi bu ısınma internetten videolara da bakabilirsin bazen 90'ı görüyor ekran kartı sıcaklığı.
Ayrıca içindeki ekran kartı ve işlemcinin de kalitesiz olduğunu söylüyorlar yani şöyle düşün bir ASUS ROG 4090 var bir de Zotac 4090 var yani aynı ekran kartı olmasına rağmen kalite ve ısınma farkı da var.

Bence de sakın bulaşma monstera. Kullanmadım ama kullanan tanıdıklarım var deli gibi ısındığını söylüyorlar kasanın büyük olmasının da bir şey değiştireceğini sanmıyorum Monster'ların genel problemi bu ısınma internetten videolara da bakabilirsin bazen 90'ı görüyor ekran kartı sıcaklığı.
Ayrıca içindeki ekran kartı ve işlemcinin de kalitesiz olduğunu söylüyorlar yani şöyle düşün bir ASUS ROG 4090 var bir de Zotac 4090 var yani aynı ekran kartı olmasına rağmen kalite ve ısınma farkı da var.
Isınmasının yeni modellerde düzeltildiğini söylüyorlar. Çok kararsızım.

Ben Monster T7 v20.5 kullanıyorum gayet memnunum. Evet ısınma oluyor fakat abartıldığı kadar deği. L yani her laptopta masaüstüne göre ısınma olur ben zamanında ASUS kullanmıştım. Onda da ısınma oluyordu şu anki monsterımda da. Yani bu laptopların genel problemi. Bu baktığın model bence çok iyi. Benim laptopta RDR 2 Ultra-high grafiklerde 75-80 civarı ısınıyor. Fakat laptoplar için 95 dereceye kadar sorun değil.

Ben Monster T7 v20.5 kullanıyorum gayet memnunum. Evet ısınma oluyor fakat abartıldığı kadar deği. L yani her laptopta masaüstüne göre ısınma olur ben zamanında ASUS kullanmıştım. Onda da ısınma oluyordu şu anki monsterımda da. Yani bu laptopların genel problemi. Bu baktığın model bence çok iyi. Benim laptopta RDR 2 Ultra-high grafiklerde 75-80 civarı ısınıyor. Fakat laptoplar için 95 dereceye kadar sorun değil.
Yalnız biz ısınmadan bahsetmiyoruz. Monster almayın çünkü ısınıyo gibi bir şey demiyoruz. Bahsettiğimiz şey basitçe kalite. Kasa, ekran, uzun kullanım gibi şeyler.
Kıyas olsun diye söylüyorum benim önerdiğim acer ddr5, bahsettiğin monster ddr4 rame sahip. Acerin ekran kartı 4060 140w (hbye yorum yazan biri 140w demiş), monsterın 3060, acer 2k monster 1080p. Acer 165 hz ekranlı monster 144 hz ekranlı. Mux switchde var ayrıca.

Markanın bir sorunu var mı bilmiyorum ama parçalara bakılırsa gayet güzel.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı