Aorus B450 Hotplug'ı devreye sokmak

Arabacı

Hectopat
Bilgisayarımdaki bir sorunun çözümünü yabancı kaynaklardan buldum. BIOS menüden hotplugı devreye sokmam gerekiyor ama bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Crucial bx300 SSD'lerde olan bir donma sorunu. Bulduğum kaynakta bu sorunu yaşayan arkadaş çözüm adımlarını yazdı. En son hot plugı etkinleştirmek kaldı.

Hot plug anakartlarda kullanım amacı PC çalışıyorken o diskin sata kablosunu takıp çıkarabileceğiniz durumlarda kullanılıyor. Diğer arkadaşın şansı yaver gitmiş olabilir ama benim de Samsung SSD'lerde düşük yazma hızından muzdarip olduğum zamanlarda Hot Plug ayarlarıyla oynamışlığım var fakat hiçbir sonuca ulaşamamıştım. Daha sonra SSD kendiliğinden düzeldi. Yeni taktıysanız veya yeni format attıysanız SSD'ye biraz zaman verin kendini toplaması biraz sürebiliyor. Değişik bir durum ama ben hiçbir şey yapmadan birkaç kez BIOS sayfasına girip ayarlara bakayım dedikten sonra ayar değiştirmeden SSD kendine geldi.

Hot plug anakartlarda kullanım amacı PC çalışıyorken o diskin sata kablosunu takıp çıkarabileceğiniz durumlarda kullanılıyor. Diğer arkadaşın şansı yaver gitmiş olabilir ama benim de Samsung SSD'lerde düşük yazma hızından muzdarip olduğum zamanlarda Hot Plug ayarlarıyla oynamışlığım var fakat hiçbir sonuca ulaşamamıştım. Daha sonra SSD kendiliğinden düzeldi. Yeni taktıysanız veya yeni format attıysanız SSD'ye biraz zaman verin kendini toplaması biraz sürebiliyor. Değişik bir durum ama ben hiçbir şey yapmadan birkaç kez BIOS sayfasına girip ayarlara bakayım dedikten sonra ayar değiştirmeden SSD kendine geldi.

Bakın problemim burada. Takılmalar cidden çok sıkıntılı ekranı kırasım geliyor olduğunda. SSD'nin bu modelinde birkaç kişide daha benzer hatalar meydana gelmiş. Bulduğum her çözümü denemeye çalışıyorum ama şimdilik bir gelişme yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı