Sıvı soğutmaya ihtiyacın olmayabilir.
https://www.amazon.com/ARCTIC-Accelero-Efficient-VRM-Cooling-DCACO-V800001-GBA01/dp/B00HHMJIIO
Bu ürünü kullanabilirsin belki. Uyumluluğunu bir araştır derim. Çok başarılı bir soğutma performansı var. Founders Edition kartlarla uyumlu olduğunu biliyorum.
Sıvı soğutma kuracak olursan eğer
Thermaltake Core P3 gibi bir kasada 360 mm radyatör ile hem işlemciyi hem ekran kartını rahat rahat soğutursun. Bu kasayı açık devre sıvı soğutmalar ile kombinlendiğinde çok hoş bir görüntü sunduğu için önerdim. Normal mid-tower bir kasa alacaksan ön tarafı mesh ızgaralı olan kasalardan şaşma derim, sağlıklı bir hava akışı açısından.
Örnek:
Cooler Master MasterBox MB511 Midi-Tower Black computer case MCB-B511D-KANN-S01 - Nanokatalog
Sıvı soğutma kurmaya karar verirsen Technopat'ın bu konuda güzel bir rehber serisi var. Onu izleyip, olayı öğrenebilirsin temel olarak. Kısıtlı bütçeler için bile Aliexpress'te güzel bileşenler var sıvı soğutma için. Oradan da tedarik sağlayabilirsin, bütçen yüksek ise EKWB gibi markalara da yönelebilirsin tabi.
Merhabalar,
Yanıtınız için teşekkür ederim. Biraz araştırma yaptım. Sahip olduğum GPU için hava soğutma sisteminin, sıvı soğutma kadar verimli olmayacağı ve bu sistemi monte ettiğim zaman kartın garantisinin bozulacağı bilgisini elde ettim. Bu yüzden sıvı soğutma kararına bağımlı kalacağım.
Eve gidince technopat'ın rehberlerine göz atacağım.
Kasa önerinizi çok beğendim. Belirttiğiniz gibi tek radyatörle sıvı soğutma işini çözersem muhteşem olur.
Tekrar teşekkür edip iyi günler diliyorum.
Masterbox Lite 5 hava akışının iyi olduğu bir kasa değil. Q300 e alternatif olarak bu ürüne bakabilirsiniz.
Corsair Carbide Spec Omega CC-9011121-WW Midi Tower Kasa
2700X işlemciye overclock yapacak iseniz stok soğutucu yetmeyebilir.
Bu ürün sıvı soğutma olarak başarılı gördüğüm bir model.
COOLER MASTER MasterLiquid Lite 240 MLW-D24M-A20PW-R1 240mm Sıvı Soğutma Kiti Soğutucu & Fan CoolerMaster
Sistem için 700W yeterli olur.
Bunlar dışında sistem gayet güzel
Merhaba,
Yanıtınız için teşekkür ediyorum.
Kasa önerinizi kaydettim.
Takıldığım konu, sıvı soğutma sistemi kurduğumda sanırım stok fanı çıkarmam gerekiyor.
Sıvı soğutmalı sistem için işlemcinin stok fanı olmayan ve daha ekonomik alt modellerinden temin ederek gerektiğinde overclock yapmam mantıklı bir hareket olur mu? R5 serisi ürünlere bakmalı mıyım yoksa R7 serisinden şaşmamalı mıyım?
Yanlış görmediysem o ekran kartındaki soğutma sistemi Custom soğutma için tasarlanmış. Yani dostum işin çok ve masraflı olacak. Custom soğutma yaptırman gerekecek, bunun için Custom soğutmaya uygun kasa almalısın. O soğutma sistemini sen kuramazsın, profesyonel yardım alman gerekecek. Sil baştan plan kurman lazım. Custom sıvı soğutma herkesin becerebileceği bir iş değildir. Öneri verirken ona göre verirseniz sevinirim. Technopat ekibi bile kurduğu Custom soğutma sisteminde ne zorluklar yaşamış videolarda kendileri anlatıyorlar. Custom sistem için EKWB markasından şaşılmamalı.
Merhabalar,
Yanıtınız için teşekkür ediyorum.
Ekran kartı, water block içinde hazır olarak geliyor. Dediğiniz gibi custom sıvı soğutma için tasarlanmış.
Sistemi baştan kuruyorum. Şu anda sadece ekran kartını temin ettim. Sizlere danışmadan diğer bileşenleri almayacağım. Hertürlü önerilerinize açığım.
Sanırım bahsettiğiniz sıvı soğutma yöntemi, hard tubing ile yapılan sistem. Dediğiniz gibi burada kullanılan sert tüplerin boylarının hesaplanması, açı verilmesi, dirsek atılması vb. profesyonel işi. Fakat ben hard tubing yapmayacağım. Soft tüplerle yapmayı planlıyorum.
Teşekkürler.
EKWB'nin hazır kitleri falan var, onlardan alıp kendin yapman gerekecek. Biraz masraflı olur. Fazla uğraşmam dersen soft tubing yap.
@er36po hocam bi' el atsanız şu arkadaşa muazzam olur.
Merhaba,
Yanıtınız için teşekkürler.
Belirttiğiniz gibi soft tubing yapmayı planlıyorum.