Öğrencilik zamanlarımdan beri hep laptop kullanıyorum. Cyberpunk2077 çıkmadan laptop eziyetinden kurtulup GTX 1080 Ti'li sistem toparlamak istiyordum. İlk adımı ekran kartını alarak attım.
1080 fiyatına 1080 Ti bulunca balıklama atladım fakat ilanda kartın tam adı yazılmadığı için kartın sıvı soğutmalı olduğunu kutuyu açınca öğrendim
Sıvı soğutma hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok ve arkadaşlarımdan hiçbiri sıvı soğutmalı sistem kulanmıyor.
Bu sebeple değerli tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Aldığım GPU: AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Waterforce WB Xtreme Edition 11G | Graphics Card - GIGABYTE U.S.A.
Kafamdaki sistemde, işlemci olarak ryzen 7 2700x ve anakart olarak X470 vardı.
Ram olarak 2x8 GB Gskill 3200 MHz DDR4 düşünüyorum. Bazı yabancı forum sitelerinde RAM'lere de sıvı soğutma yapılabileceğini okudum. Ben düşünmüyorum.
Kasa olarak Q300P ve MasterBox Lite 5 arasında kaldım.
Sanırım bu ekran kartını kullanırsam işlemcimi de sıvı ile soğutmam gerekecek.
Waterblocklu gelen GPU ile stok fanlı Ryzen 7 2700X'i birlikte kullanabilir miyim? İşlemcideki stok fanı çıkarmam gerekli mi?
Ryzen 7 2700X yerine başka bir işlemci mi kullanmalıyım?
Sıvı soğutma için almam gereken bileşenler nelerdir?
Düşündüğüm kasalar bu sistemi kaldırabilecek büyüklükte mi?
Power supply 700w yeterli midir?
Konu hakkında tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sistem değişikliği önerilerine de açığım (ekran kartı aynı kalmak şartıyla).
Herkese şimdiden teşekkürler.
1080 fiyatına 1080 Ti bulunca balıklama atladım fakat ilanda kartın tam adı yazılmadığı için kartın sıvı soğutmalı olduğunu kutuyu açınca öğrendim
Sıvı soğutma hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok ve arkadaşlarımdan hiçbiri sıvı soğutmalı sistem kulanmıyor.
Bu sebeple değerli tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Aldığım GPU: AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Waterforce WB Xtreme Edition 11G | Graphics Card - GIGABYTE U.S.A.
Kafamdaki sistemde, işlemci olarak ryzen 7 2700x ve anakart olarak X470 vardı.
Ram olarak 2x8 GB Gskill 3200 MHz DDR4 düşünüyorum. Bazı yabancı forum sitelerinde RAM'lere de sıvı soğutma yapılabileceğini okudum. Ben düşünmüyorum.
Kasa olarak Q300P ve MasterBox Lite 5 arasında kaldım.
Sanırım bu ekran kartını kullanırsam işlemcimi de sıvı ile soğutmam gerekecek.
Waterblocklu gelen GPU ile stok fanlı Ryzen 7 2700X'i birlikte kullanabilir miyim? İşlemcideki stok fanı çıkarmam gerekli mi?
Ryzen 7 2700X yerine başka bir işlemci mi kullanmalıyım?
Sıvı soğutma için almam gereken bileşenler nelerdir?
Düşündüğüm kasalar bu sistemi kaldırabilecek büyüklükte mi?
Power supply 700w yeterli midir?
Konu hakkında tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sistem değişikliği önerilerine de açığım (ekran kartı aynı kalmak şartıyla).
Herkese şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: