Merhabalar, cevabınız için teşekkür ediyorum.
Dediğiniz gibi öneriniz biraz tuzlu kaçıyor. Önerdiğiniz soğutma kiti gerçekten tüm ihtiyaçları karşılayacak düzeyde bir ürün fakat içerisindeki tüpler PETG. Hiç sıvı soğutmalı sistem kurmamış biri olarak hataya toleransı daha fazla olan soft tubing kullanmayı planlıyorum. Ayrıca kitin içinde ısı tabancası ve tüplere şekil vermek için gerekli aparatlar olmadığı için bunları da temin etmem gerekecek ki bu da hali hazırda pahalı olan bir kite ekstra maliyet olacak.
Sanırım kitin içindeki tüpleri çıkarıp, içindeki parçalar veya eşdeğerlerinden temin edeceğim.
Kasayı olabildiğince ucuz tutmaya çalışacağım. 240 mm radyatör destekli ve alacağım power supply'a uyumlu bir şey bakacağım. Fractal design ürünleri çok hoşuma gitti fakat Türkiye'de bulmak biraz zor gözüküyor. İlk olarak kasa seçip, seçilen kasaya göre bir sistem kurmak mı yoksa diğer bileşenleri seçip, bileşenlere göre kasa almayı mı tercih edersiniz?
İşlemcide ryzen kullanmak istiyorum. Anakartın sıvı soğutma ile uyumunu nereden kontrol edebilirim?