AORUS GTX 1080 Ti WB Xtreme Edition Sistem Önerisi

Azıcık araştırın. Adam Custom sıvı soputma desteğine sahip ekran kartı kullanıyor siz kapalı devre sıvı soğutma öneriyorsunuz.
Anakartın pahalı olma sebebi custom sıvı soğutma ile uyumlu olsun.
Bu arada önerim çok pahalı gelebilir ancak custom sıvı soğutma için tavsiye edeceklerim budur.

Anakart: Asus ROG MAXIMUS X FORMULA Intel Z370 8th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4133MHz(O.C.) Aura Sync RGB Anakart incehesap.com

İşlemci: Intel Core i7 8700K 3.7GHz İşlemci BX80684I78700K - Nanokatalog

RAM: Xpg Spectrix D80 Rgb Liquid Cooling 8gb Ax4u413338g19-sr80 Ddr4 4133mhz Pc Kutulu Ram - GittiGidiyor X4

Cooling kit: https://www.amazon.com/Thermaltake-Pacific-Water-Cooling-CL-W217-CU00SW/dp/B07B9C5NFD/ref=sr_1_8?s=electronics&ie=UTF8&qid=1541187507&sr=1-8&keywords=hard+tube+kit&th=1

Radyatör: https://www.amazon.com/Thermaltake-...41187581&sr=8-6&keywords=thermaltake+radiator

Ekstra boru: https://www.amazon.com/dp/B01M2YJQ2...&pd_rd_r=4a635a22-ded7-11e8-852c-1fd6a0133398

HDD: Seagate Barracuda 4TB 256MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5'' HardDisk ST4000DM004 - Nanokatalog

SSD: Samsung 970 EVO 1TB M.2 PCI Express 3.0 SSD - Nanokatalog

Kasa: https://www.amazon.com/Cooler-Maste...&sr=8-1-spons&keywords=MasterCase+H500M&psc=1

PSU: Corsair RM1000x - Güç Kaynağı 1,000 W Dahili - ATX CP-9020094-EU - Nanokatalog

Kablolama: https://www.hepsiburada.com/phanteks-extension-bilgisayar-kablo-seti-siyah-beyaz-p-HBV000008I7IN?magaza=QP Bilişim&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-aksesuar.pla&gclid=CjwKCAjw6-_eBRBXEiwA-5zHaXeyUGbig_riVuceP3QL9NWJS7ptzvglJQi7gfRUgkPCNFhWYDw0hxoCQacQAvD_BwE

Kasa içi led: Corsair LIGHTING NODE PRO CL-9011109-WW COOLING KT Fiyatı
Merhabalar, cevabınız için teşekkür ediyorum.

Dediğiniz gibi öneriniz biraz tuzlu kaçıyor. Önerdiğiniz soğutma kiti gerçekten tüm ihtiyaçları karşılayacak düzeyde bir ürün fakat içerisindeki tüpler PETG. Hiç sıvı soğutmalı sistem kurmamış biri olarak hataya toleransı daha fazla olan soft tubing kullanmayı planlıyorum. Ayrıca kitin içinde ısı tabancası ve tüplere şekil vermek için gerekli aparatlar olmadığı için bunları da temin etmem gerekecek ki bu da hali hazırda pahalı olan bir kite ekstra maliyet olacak.
Sanırım kitin içindeki tüpleri çıkarıp, içindeki parçalar veya eşdeğerlerinden temin edeceğim.

Kasayı olabildiğince ucuz tutmaya çalışacağım. 240 mm radyatör destekli ve alacağım power supply'a uyumlu bir şey bakacağım. Fractal design ürünleri çok hoşuma gitti fakat Türkiye'de bulmak biraz zor gözüküyor. İlk olarak kasa seçip, seçilen kasaya göre bir sistem kurmak mı yoksa diğer bileşenleri seçip, bileşenlere göre kasa almayı mı tercih edersiniz?

İşlemcide ryzen kullanmak istiyorum. Anakartın sıvı soğutma ile uyumunu nereden kontrol edebilirim?

Dediğiniz gibi öneriniz biraz tuzlu kaçıyor. Önerdiğiniz soğutma kiti gerçekten tüm ihtiyaçları karşılayacak düzeyde bir ürün fakat içerisindeki tüpler PETG. Hiç sıvı soğutmalı sistem kurmamış biri olarak hataya toleransı daha fazla olan soft tubing kullanmayı planlıyorum. Ayrıca kitin içinde ısı tabancası ve tüplere şekil vermek için gerekli aparatlar olmadığı için bunları da temin etmem gerekecek ki bu da hali hazırda pahalı olan bir kite ekstra maliyet olacak.
Sanırım kitin içindeki tüpleri çıkarıp, içindeki parçalar veya eşdeğerlerinden temin edeceğim.

Kasayı olabildiğince ucuz tutmaya çalışacağım. 240 mm radyatör destekli ve alacağım power supply'a uyumlu bir şey bakacağım. Fractal design ürünleri çok hoşuma gitti fakat Türkiye'de bulmak biraz zor gözüküyor. İlk olarak kasa seçip, seçilen kasaya göre bir sistem kurmak mı yoksa diğer bileşenleri seçip, bileşenlere göre kasa almayı mı tercih edersiniz?

İşlemcide ryzen kullanmak istiyorum. Anakartın sıvı soğutma ile uyumunu nereden kontrol edebilirim?
Dostum aslında kasaya bile gerek yok, birazda hayal gücü lazım. Uygun fiyatlı güzel bir platform yapılabilir, kasadan daha gösterişli olacaktır hatta. :)

Benim gözlemlerime göre sadece ASUS'un bağzı anakartlarında oluyor.
Resimdeki gibi kısmlar var ise ve EK logosu var ise sıvı soğutma uyumludur.
1541281517043.png

Kasa olarak 2x 280 MM destekleyen kasalara göz atın. Tek radyatör hem işlemci hemde ekran kartı için yetersiz olacaktır. Önerim: CM MasterCase H500P veya H500M.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı