Aorus laptop BitLocker döngüsüne girdi ve açılmıyor

BerkeLucky

Hectopat
Daha fazla  
Aorus Gaming laptopa sahibim. Aorus'un kendi yazılımından güncellemeler yapıldı, yeniden başladıktan sonra açılmadığını gördüm. Açıldığında BitLocker kurtarma anahtarını istedi. Anahtarı buldum ve doğru girmeme rağmen arkasından "Bir sorun oluştu" mavi ekranını verip tekrar başlatıyor. Ve kurtarma anahtarını tekrar istiyor. 6-7 kere anahtarı girdim ve her seferinde böyle yaptı. USB ile BIOS'tan sıfırlamaya çalıştığımda ise SSD'yi BitLocker sebebiyle seçemiyorum. Şu an öyle kaldım; ne bilgisayarı kullanabiliyorum ne de sıfırlayabiliyorum. Çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

• IMG_8932.jpeg
    IMG_8932.jpeg
    69 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_8935.png
    IMG_8935.png
    330,7 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
USB'nize bir canlı Linux dağıtımı kurun ve Linux üzerinden diskinizi sıfırlayın.

GParted veya EndeavourOS canlı Linux masaüstü ortamı ISO dosyalarını kullanabilirsiniz.

CMD'den komut girdim. Disk clean vs ile BitLocker uyarısı gitti. Diskin biçimini GPT'den MBR'ye çevirmemi istedi yine CMD üzerinden değiştirdim. Uzun ve stresli bir sürecin ardından format atabildim. Her şey gitti tabii ki.
Şimdi ise eskisi gibi olmayan birkaç şey var. Eğer düzelmezse onun için bir konu açacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı