Aorus RX 580 XTR İçin Monitör Seçimi

Anıl Budak

Megapat
Birkaç gün önce RX 580 Aorus Extreme Edition (Computer Parts, Laptops, Electronics, and More - Newegg.com) ekran kartı aldım.

Birkaç sorum var.

1) Bu ekran kartı PCI-e X16 Gen 3.0 destekli, ben bunu Pci-e X16 Gen 2.0'a takabilir miyim? Performans kaybı çok olur mu?

Benim monitörüm Philips 226V. Monitörde 2 çıkış var biri DVI diğeri de D-Sub.

2) Ekran kartını hangisine taksam daha iyi olur?

3) Birde benim monitörün DVI girişi bir çizgi sağında da 24 pin den oluşuyor. Üzerinde yazmamışlar hangi DVI olduğu. Bu DVI-D mi acaba? (dvi - Google'da Ara) Yukarıdan aşağıya dördüncüsü benimkiyle ayni.

4) HDMI ile Dvi-D arasında "gaming" açısından çok fark var mı? Çünkü monitörde HDMI desteği yok.

Bunlar benim ayrıca merak ettiğim sorular:

5) VGA to DVI dönüştürücüler nasıl oluyor? Yani demek istediğim çalışma sistemleri yine Vga gibi mi? Yoksa aynı bir DVI gibi mi çalışıyorlar.

6) DVI-D girişli monitörlerin diğer DVI'larla uyumu var mı? (DVI -a DVI-i gibi)

7) Son olarak önerdiğiniz bir DVI-D kablo var mı? Piyasada yok altın kaplı versiyonları felan var almaya değer mi yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Pek bir performans kaybı olmaz. Sistemin geri kalanı nedir?
2) DVI daha net bir görüntü sunar.
3) Büyük ihtimalle DVI-D'dir.
4) İkisi de dijital sinyal verdiği için aradaki farkı anlayamazsın. Zaten monitöründe HDMI bulunmuyor. Dert etmene gerek yok.
5) Pasif dönüştürücüler DVI-I bağlantısındaki analog sinyalleri VGA haline getiriyor. Aktif dönüştürücüler ise dijital sinyali analog sinyale çeviriyor.
6) Bu konuyu pek düşünme derim. DVI-D dışındaki bağlantılar VGA'nın kullandığı analog sinyalleri de destekler. Monitörlerdeki DVI girişleri sadece dijitaldir.
7) Dark 1.8m 24+1pin DVI Kablo (Erkek/Erkek) (DK-CB-DVIL180) Fiyatı

1) Pek bir performans kaybı olmaz. Sistemin geri kalanı nedir?
2) DVI daha net bir görüntü sunar.
3) Büyük ihtimalle DVI-D'dir.
4) İkisi de dijital sinyal verdiği için aradaki farkı anlayamazsın. Zaten monitöründe HDMI bulunmuyor. Dert etmene gerek yok.
5) Pasif dönüştürücüler DVI-I bağlantısındaki analog sinyalleri VGA haline getiriyor. Aktif dönüştürücüler ise dijital sinyali analog sinyale çeviriyor.
6) Bu konuyu pek düşünme derim. DVI-D dışındaki bağlantılar VGA'nın kullandığı analog sinyalleri de destekler. Monitörlerdeki DVI girişleri sadece dijitaldir.
7) Dark 1.8m 24+1pin DVI Kablo (Erkek/Erkek) (DK-CB-DVIL180) Fiyatı

Tekrardan merhaba monitörüm için DVI to DVI kablo yerine şunu alsam (Dark 1.8m (24+1) DVI - HDMI Çift Yönlü Görüntü Bağlantı Fiyatı) sorun olur mu? HDMI to DVI bir kablo. Hepsiburada kendisi satıyor hem de attığınıza göre daha ucuz altın uçlu olmasına rağmen. Bir de 1-2 yıla ekran kartlarından olaki DVI çıkışı kaldırılırsa tamamen (Mesela AMD VEGA ekran kartlarının hiçbirinde DVI çıkışı yok. Ya HDMI ya da DisplayPort var.) bu HDMI kablo sayesinde riske atmamış da olurum. Birde HDMI tak-çıkar DVI ve VGA'ye göre daha kolay. Hangisini almalıyım sizce? Bu kablo HDMI 1.3, benim GPU HDMI 2.0b. Uyar mı? Ayrıca bu kablo 75Hz ve üstünü destekler mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı