Apacer SSD hemen doldu

Çok normal değil mi? 120 GB Windows kurulunca kalan 111 GB?
Windows kurunca 111GB kalmıyor işte sorun orda SSD üreticileri 1GB'ı 1000MB Windows ise 1GB'ı 1024MB kabul ettiği için böyle. Windows kurunca 88GB civarı bişey kalıyor uygulamalar ve bi kaç oyun ile doluyor haliyle zamanında çok çektim 120GB'dan yani normal gayet böyle olması.

Sistem dosyalarını temizle yaptım şu an alanda artış olmadı zaten diske sol tıklayıp özellikler dedikten sonra direk diski temizle yazıp temizledim.

RAM 4 GB.

Herkese aynı cevabı yazıyorum 111 GB kaldığını ben de biliyorum sistem CS:GO, Valorant kurunca fazla alan kalmıyor ama sorun alanın kendi kendine azalması ben sadece kurduklarımı söyledim o kısımda sorun yok.
Kullandığınız web browser bile gezindikçe cacheyi şişirebiliyor, sonra sanal bellek olayı var, bunlar ile belli bir yere kadar şişer zaten disk.

Sistem dosyalarını temizle yaptım şu an alanda artış olmadı zaten diske sol tıklayıp özellikler dedikten sonra direk diski temizle yazıp temizledim.

RAM 4 GB.

Herkese aynı cevabı yazıyorum 111 GB kaldığını ben de biliyorum sistem CS:GO, Valorant kurunca fazla alan kalmıyor ama sorun alanın kendi kendine azalması ben sadece kurduklarımı söyledim o kısımda sorun yok.
Girdiğin oyunda indiriği oyun içi içerikler mapler bunlar etki edebilir. Örnek veriyorum 15Gb boş alanım var Rust oyununda bir servera girerken indirdiği eklentilerden dolayı 7-8GB kalıyor. 120GB SSD'den pek bişey bekleme diyoruz.

Hocam CS:GO topluluk sunucularına giriyor musunuz? Giriyorsanız her girdiğiniz server için dosya indiriyorsunuz ve bu birikiyor diskte. CS:GO boyutu kaç şu an bilmiyorum ama diyelim ki 13GB. 13GB indirip topluluk sunucularına girerseniz bu boyut bayağı bir artıyor. Ben en son CS:GO'yu sildiğimde 40GB yer kaplıyordu.

Hocam CS:GO topluluk sunucularına giriyor musunuz? Giriyorsanız her girdiğiniz server için dosya indiriyorsunuz ve bu birikiyor diskte. CS:GO boyutu kaç şu an bilmiyorum ama diyelim ki 13GB. 13GB indirip topluluk sunucularına girerseniz bu boyut bayağı bir artıyor. Ben en son CS:GO'yu sildiğimde 40GB yer kaplıyordu.

CS. GO yu indirdiğimden beri sadece 1-2 gün oldu en fazla 1-2 defa ölüm maçı attım herhangi bir topluluk sunucusuna girmedim.
Kalan alanla kullanamaya devam edeceğim SSD'yi yapacak bir şey yok cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı