Apartmana fiber hat nasıl çektirilir?

emirhanabalı

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Apartmanımıza fiber hat çektirmek istiyoruz. Yakın bir zamanda aynı durumu yaşamış veya bu konuda bilgisi olanlardan süreçle ilgili bilgi almak istiyorum. Özellikle öğrenmek istediğim konular:
1-)Türk Telekom'a bütün apartman sakinleri olarak birlikte mi başvurmalıyız? Bireysel olarak da başvurursak dikkate alınır mı?
2-)çekilecek fiber hat ile ilgili apartman olarak herhangi bir harcama yapmamız gerekiyor mu?

Not: Sokağımızda fiber var ve yanımızdaki apartmanlarda fiber var ama bizim binada fiber yok.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bireysel olarak ne yazık ki durumu pek dikkate almıyorlar fakat gene başvurunu alırlar. GigaFiber gelmesi için mahalle sakinlerinden veya apartman sakinlerinden imza toplanması gerekiyor. Toplanılan imzaların ISS internet firmasına mail atılıp o şekilde başvuru yapılması gerekiyor diye biliyorum.

Bol şans dilerim 1.5 senedir altyapım yok etrafım full toki aramızda 15m uzaklık var ama bize altyapı çekmiyorlar dairemde fiber kablosuna kadar çekilmiş durumda 2024 hazirandan önce gelmez dediler tamam dedik bekledik geçen haftalarda aradılar aboneliğinizi iptal edin altyapı getirmiyoruz dediler.

Bu arada binam toki değil.

Bize Fiber 7 ayda anca geldi, koca apartman 4 bloktan 27 daire toplu kararla imza falan verip başvuruyorsunuz. Kalabalık olmakta fayda var. Tek bir ailenin isteği ile fiber gelmez.

Kesinlikle bireysel müracaatta bulunmayınız. Tüm oturanların imzasıyla ve yanınızda/civarınızda FTTH bulunan binaları da (adresleriyle) referans göstererek toplu dilekçeyle başvurunuz. Hatta eliniz çalışıyorsa binanız ve çeresindeki fiberli binaların bir krokisini çizp onu da dilekçenize ekleyiniz.

Bu arada hangi il/içedensiniz? Binanız kaç yaşında (eski binalara FTTH getirmekten sakınyor T.Telekom)? Binada kaç potansiyel kullanıcı var?

Eğer Telekom müracaatınzı kabul ederse ve yapılacak FTTH projesi üst taraftan (İl veya Bölge Md.) de onaylanırsa işiniz oldu demektir. Sizin bina olarak yapacağınız masraf sadece Telekom'un vereceği dahili tesistat fiber kablolarını (OBK) dairelere çektirmek olabilir (mutlaka olur da demiyorum...).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı