Apex Legends GHz ve FPS Düşüşü

PenguinyPS

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, az önce Apex Legends isimli oyunu oynarken farkettim. Normalde orta ayarlarda 60 FPS sabit oynayabilirken az önce 15-20 FPS arasında oynamaya başladım. Nedenini merak edip Görev Yöneticisini açtığımda ise normalde 3.50 GHz olarak çalışan CPU'mun 0.79 GHz çalışmaya başladığını gördüm. Çözümü var mıdır acep?
Sistemim:
Lenovo Y50-70
Intel i7 4710HQ
GTX860M
16GB RAM
1TB HDD
Windows 10 Home Edition

MSI Afterburner programını indir; kurulum esnasında Rivaturner Statics diye bir şey de kurmak isteyecek, onu da kur. Daha sonra program açılınca dişli simgesinden ayarlara girip izleme sekmesinde yer alan GPU sıcaklığı, GPU kullanımı, CPU sıcaklığı, CPU kullanımı gibi değerleri seçip "OSD'de göster" şıkkını işaretle. Son olarak 10 dakika civarı oyunu oyna ve değerleri gözlemle.

hayır hiçbir yorum ile alakası yok dostum.Donanımında da sorun yok şuan bu sorun Windows 10 sürekli güncel kullanan herkeste var.haberler hızla yayılıyor oku istersen.En son gelen güncelleme PUBG ve APEX tarzı oyunlarda aşırı FPS düşüşü yaşattı sorun güncellemede 'bilgisayarda değil ;)

hayır hiçbir yorum ile alakası yok dostum.Donanımında da sorun yok şuan bu sorun Windows 10 sürekli güncel kullanan herkeste var.haberler hızla yayılıyor oku istersen.En son gelen güncelleme PUBG ve APEX tarzı oyunlarda aşırı FPS düşüşü yaşattı sorun güncellemede 'bilgisayarda değil ;)
Bu güncellemeyle her r6s açışımda bilgisayar kapanıyordu.

Arkadaşlar MSI Afterburner dan baktım okey ancak bunu sizler ile nereden paylaşabilirim ? (Maalesef saat 2 olmuş yeni farkettim, bu nedenle birdahaki mesajlara sabah bakacağım şimdiden teşekkürler.).
Bu arada Apex için hala bir çözüm bulamadım ancak bir şey farkettim. İşlemcim maalesef 2.50 GHz hızı turbosu olmasına rağmen 3.50 GHz ye çıkartmıyor.
Arkadaşlar tekrardan selamlar. Konuyu bilerek kapatmadım çünkü eğer bir çözüm bulabilirsem sizler ile paylaşmak istiyordum ve sonunda buldum. Aslında çok basitmiş, dün akşam Vatan Bilgisayar'a termal macun almak için gittim ve sonunda laptopumun içini temizleyip termal macun değişimi yaptım ve ciddi anlamda fazla sıcaklık değişimi oldu.
Termal macun değişimi yapılmadan önce:
Chrome kullanırken 55-60 derece.
Apex Legends oynarken: 80-95 derece.
Termal macun değişiminden sonra:
Chrome kullanırken: 45-50 derece.
Apex Legends oynarken 60-77 derece.
Yani kısacası sadece bilgisayarımı tozdan arındırıp termal macun değişimi yaptığımda sorunum çözüldü darısı başınıza. :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı