Apex Legends maça girmiyor

Tahmin ettiğim olay ise CGN havuzundan dolayı. Genelde birkaç maç oynadıktan sonra oluyor. Oyunun ilk maçında hiç olmadı bana, olduysa da nadirdir.

Şöyle örnek vereyim;

Lobide 3 kişiyiz. Bazen bir oyun sonrasında, bazen de birkaç oyun sonrasına lobiye döndükten sonra arkadaşlarım hala "in-match" gözüküyor ama ben lobideyim. Aslında herkes çıktı öldükten sonra. Ama lobi bende güncel değil. Arkadaşlarım "Ready" butonuna basıyor, ben de basıyorum. Onlar kendilerini ve beni Ready görüyorlar ama ben kimseyi Ready göremiyorum çünkü lobide delay/ gecikme tarzı bir şey mevcut. Bu da arkadaşlarımın girmesine, benim de hala lobide olmama sebep oluyor. Genelde "karakter seçme" ekranında veya daha kötüsü direk gemide başlıyorum, hatta daha komiği aşağı atlarken bile oyuna girebiliyorum bazı zamanlar. Bu problem yabancı forumlarda da oldukça meşhur.

İlginç bir olay daha anlatayım, Superonline kullanıyorum ve Superonline genel olarak birçok kullanıcıyı CGN havuzuna atıyor, bu da birçok oyunda ciddi ping, paket kaybı ve delay/gecikme sorunları yaşatıyor. Tahmin edin bu oyunlardan biri de hangisi? Tabii ki Apex. Neyse, bir arkadaşım internetinden memnun değildi ve Superonline'a geçti, epey yüksek bir hız almaya başladı artık. Benim internetimden hızlıydı. Ama CGN havuzuna takılmıştı. Oyunlarda sıkıntı yaşamıyordu ama lobide bu gecikmeyi yaşıyordu. Komik olan ise, bu sorun daha önce bende oluyordu. Şimdi onla birlikte girdiğimiz lobide oyundan çıktıktan sonra lobi gecikmesi bende değil onda oluyor. Çözümü ise basit, lobiden ayrılıyor ve bana tekrar katılıyor. Bu şekilde lobi gecikmesini çözüyor.

Bu dediğim hataları yaşıyorsanız şu üç durumdan biriyle karşılaşıyorsunuzdur kesinlikle;

1) Bu durumda lobide kim varsa illa ki biri CGN havuzundadır ve bu hata sebebiyle oyuna giriş gecikir.

y9msppmm0w871.png

2) Burada da aynı şekilde herkes ready ama oyunculardan bazılarında gecikme olduğu için onu Ready bastığı halde ready göstermez.

1636292205701.png

3) Bazen de herkes Ready olmasına rağmen Ready butonunun üstünde hiçbir şey yazmaz ve bomboş bir ekran çıkar. Bu da yeni çıktı başımıza. Onun resmini bulamadım ama bizim başımıza çok geliyor. Herkes lobide ve Ready ama birinde problem olduğu için oyuna girilmiyor.

Çözümleri ise bu durum olduktan sonra lobiye "çık-gir" yapmaktır. Lobi eskisi gibi güncel hale geliyor.

Yaşadığınız problem bu üçünden biri değilse olay daha ciddi bir boyuttadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı