Steam Apex Legends'te Lua script ve CFG yapmak yasal mı?

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Bundan birkaç ay önce Fortnite, CS2 ve Valorant gibi oyunlardan bıkıp Apex'e geçmek istemiştim. Göz önünde bulundurulan kötü yanı, sadece oyun içi satın alımların pahalılaşmasıydı. Hile, dengesiz meta, sunucu sorunları ve saçma sapan bir topluluğu yok gibiydi. Bu tam aradığım özellikler. Fakat ne var ki bu oyunda da Fortnite'ı bırakma nedenim olan "aim desteği (konsol oyuncularının PC oyuncuları ile eşleşmesi)" özelliği yine varmış. Buna karşılık, PC oyuncuları Lua Script'ler ve CFG'ler kullanıyormuş. Fakat bunu ChatGPT'ye sorduğumda Lua Script'in tamamen hile, CFG'nin ise sadece belli ayarlar çerçevesinde "müdahale edilmez" diye yazması kafamı karıştırdı. Açıkçası Lua Script kullanan ya da CFG kullanan var mı? Kullanmazsam 360 saat sonra, aynı Fortnite'ta olduğu gibi, oyuna başladığıma pişman olur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apex, birkaç ay önce CFG'lerin kullanılabileceği alanları ciddi anlamda sınırlandırdı. Oyunun size sağladığı imkanların haricinde scriptler kullanmak hile kullanımı olarak değerlendirilebilir. Dışarıdan bakınca hile ve sunucu sorunları olmayan bir oyun gibi duruyor olabilir fakat özellikle dereceli maçlarda, hele de diamond ve üzeri lobilerde dehşet şekilde çok sayıda hile kullanan, rakip takımlarla ekip kuran, sunucuların performans kaybı yaşamasına sebep olan saldırılar yapan oyuncu var. Eğer Apex'i bu açıdan rekabetçi bir şekilde oynamak istiyorsanız sizi tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.

Apex, birkaç ay önce CFG'lerin kullanılabileceği alanları ciddi anlamda sınırlandırdı. Oyunun size sağladığı imkanların haricinde scriptler kullanmak hile kullanımı olarak değerlendirilebilir. Dışarıdan bakınca hile ve sunucu sorunları olmayan bir oyun gibi duruyor olabilir fakat özellikle dereceli maçlarda, hele de diamond ve üzeri lobilerde dehşet şekilde çok sayıda hile kullanan, rakip takımlarla ekip kuran, sunucuların performans kaybı yaşamasına sebep olan saldırılar yapan oyuncu var. Eğer Apex'i bu açıdan rekabetçi bir şekilde oynamak istiyorsanız sizi tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.
Apex ile ilgili daha önceden konu açtığımda anca bu "lua scirpt" denilen şeyden haberim oldu. Sizin yazdıklarınıza yakın da olsa tam yazan olmamıştı.

Sıkıntı da şu. Ben Steam kütüphanesi diziyorum. Yani her oyunu deneyimlemek isterim. Fakat bu "online rekabetçi" oyunlarda bir türlü iyi dengeyi sağlayan bulamadım. Yani hile bari olmasın diyorum fakat CS2 ve Apex'te bile hile var. Fornite oyuncusuyum fakat oyunun hep değişen metası ve inşaalı mod oynama isteğim doğrultusunda o karışıklık 360 saatten sonra baydı. Şuan sanırsam tek Pubg kalıyor. Sizin öneriniz var mı?

Bu arada denediğim oyunlar arasında Valorant'ta var fakat onuda saldım. Çok daha şaşırtıcı şekilde karşı cinse gösterdiği aşırı ilgi çeken/yapan topluluğu veya daha da kötüsü saçma sapan şeyleri (küfür etme, dine hakaret) gibi şeyleri havalı sanan oyuna direkt oynanışı da o kadar olumsuz yansıyan oyuncuları yüzünden saldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı