Apex Oynarken Monitörün Yenileme Hızı Düşüyor

Yusuf Bankur

Hectopat
Daha fazla  
Elime bugün Acer Nitro VG240YSBmiipx 23.8" 165Hz 2ms monitörüm ulaştı bir hevesle aldım laptopuma taktım ama yenileme hızı en yüksek 120 Hz olabildi. HDMI 1.4 1080p de 144Hz verebiliyor biliyordum.
Ama sorunum bu değil ne yazık ki. Aşağıdaki resimlerden de görebildiğiniz gibi monitörün sağ üst kısmında sarı renkle yazılı sayıyı monitör ayarlarından açtım. PC'yi kullanırken ya da CS:GO oynarken monitör sürekli 120 Hz de çalışıyor ama nedendir bilinmez Apex Legends oynarken birden 30 Hz oluyor. İlk problemim neyse de ikinci gerçekten çok garip.

Apex çok sıkıntılı bir oyun. Optimizasyonu ve serverları aşırı vasat. Bana göre en iyi Battle Royale tarzı oyun ama iyi yönetilemedikten sonra bir işe yaramaz. Bu arada aynı sorunu bende yaşıyorum.

1. sorun:
Monitörü DisplayPort bağlantısıyla kullanmadığınız için 165 Hz vermemesi normal.
2. sorun:
Origin üzeriniden Apex Legends’a tıklayın, options a girin. Launch Options’a bu komutları yazın:
+fps_max 189
Sanırım oyunun 144 fps kilidini kaldırmamışsınız. 189’a sabitleyin (Apex Legends’ın oyun motoru 190 fps den sonra bozuluyor, oyunda takılmalar başlıyor.)
-freq 120
Monitör kaç Hertz’de çalışıyorsa o değeri girin. Hz’i sabitleyecektir.
-fullscreen

İsteğe bağlı ekleyebileceğiniz komutlar:
+cl_showfps 4 // shows FPS in-game (provided by Apex, not Origin)
+cl_showpos 2 // shows player's coordinates and speed
-threads 8 // sets how many CPU cores will the game use

G-Sync açık olabilir mi?

Nereden kontrol edebilirim?

Steam'den oynuyorum bu komutların Steam versiyonlarını söyler misiniz?

Steam'de Apex Legends launch options ayarları neredeyse komutları oraya yazın. Bu komutları yazmadan oyunda monitör Hertz'ini alamazsınız.

Yazdım oyuna girince karakter koordinatımı ve hızımı görüyorum ama düzelmedi hala yukarıdaki resim gibi.
Hocam bir fikriniz yoksa şöyle bir gelişme oldu oyunu fullscreenden borderless Window'a alınca 120 Hz oldu ama bu çözüm değil çünkü borderless window FPS'mi 10-20 FPS aşağıya çekiyor.

Hocam 1. sorunu da hatalı yorumlamışsınız. Kardeşimin bilgisayarına HDMI ile kendi monitörümü bağladığımda 165 Hz verdi. Ayriyeten kardeşimin 165 Hz Acer EG 240y model monitörünü kendi bilgisayarıma bağladığımda gene en çok 120 Hz aldım ama Apex Legends'de 120 Hz'de çalıştı. Sorunun monitörün sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…