Apex Pro Mini Wireless alınır mı?

Öncelikle 31 Mayıs İncehesap Gaming gecesinde 3299 tl fiyattan satıldı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

40 ürünün 20 kadarı satıldı. Önümüzdeki haftalarda tekrar gelebilir.
Ama tekrar gelip gelmeyeceği ve fiyatın aynı olup olmayacağı belli olmaz.

Bu fiyata kablosuz, bilindik marka, iyi kalite, "Adjustable Actuation" (AA) ve "Rapid Trigger" (RT) özellikli "Hall Effect" (HE) başka seçenek yok sanıyorum.

Yine de iade etmeyi düşünmüyor değilim.

* %60 günlük kullanımda biraz zorlayıcı. %75 klavyeler daha yaygın hale geliyor.
Ayrıca bence daha güzel görünüyorlar ve daha kullanışlılar.
Günlük kullanım için %75 başka bir klavye aldım, gelmesini bekliyorum.
Kullanacağım tek klavye olsaydı sanıyorum tercih etmezdim.

* HE klavyeler sadece (AA) ve (RT) özelliklerinden ibaret değil artık.
Üreticiler HE switchlerden daha fazla faydalanarak farklı özellikler kazandırmaya çalışıyorlar.
Wooting bu işlerin öncüsü ve bu özellikleri stabil şekilde ilk olarak sunmaya çalışıyorlar.
En son "Rappy Snappy" (RS) özelliği eklediler. Akko bu özelliğe Dynamic Keystrokes (DKS) adını vermiş.

detay: Wooting 80HE - Our most competitive keyboard yet
MonsGeek M1W V3 HE-SP

Bu özellik strafe-fire tekniğini sık kullananlar için otomatik counter-strafe hareketi demek.

detay:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gördüğüm kadarıyla bu özellik SS veya Corsair gibi global üreticilerde henüz mevcut değil.
Belki makro ya da farklı ayarlarla yapılabiliyordur bilemiyorum ancak halihazırda kolayca kullanılamıyor.
Zamanla bu özellik gelecektir ama RT bile sonradan geldi. Özetle SS yazılım açısından geriden geliyor.

* Kasası kaliteli ancak farklı üreticilerde alüminyum kasa seçenekleri mevcut. Kasası değiştirilemiyor.
Switchler değiştirilemiyor, tamiri ve mod seçenekleri kısıtlı. Wootingde farklı Gateron seçenekleri var.
Ürüne özel bilek desteği mevcut değil ve SS ayrıca satmıyor.

* 8K "Polling Rate" (PR) popüler olmaya başladı. Yeni klavyelerde neredeyse standart hale geliyor. SS 1K.

* Pil süresinin kısa olduğu belirtilmiş. Benim için önemli değil.

Artık farklı üreticilerde çok sayıda alternatif mevcut ancak benim değerlendirdiklerim;

** Wooting 60HE+; ISO - ABS keycaps ile 148,75€ (+kargo +vergi) görünüyor fiyatı. Gümrükten geçebilir.

+ Yazılımı iyi, ortalama üstü kalite, özelleştirilebilir, bilek desteği ayrıca edinilebilir.
- Plastik kasa, 1K PR, kablolu.

** Akko Monsgeek MonsGeek M1W V3 HE-SP; ISO - Akko Yellow 159€ (+kargo +vergi)

Akko'da farklı seçenekler mevcut. HE olmayan bir klavyesini bekliyorum. Yazılım ve kalitesine bakacağım.

+ Alüminyum kasa, kaliteli, kablosuz, pil ömrü, 8K PR (kablo), özelleştirilebilir, bilek desteği edinilebilir.
Stil olarak estetik kaliteli PBT keycaps.
- Yazılımı orta kalite ancak üzerinde fazlaca çalışılıyor diye bir yorum görmüştüm, sadece akko switch.

** Keychron;

+ Alüminyum kasa, kablosuz, kaliteli, özelleştirilebilir, bilek desteği edinilebilir.
- Stoklarda zor bulunuyor, pahalı, 1K PR.

Özetle;

• Bilek desteği işini çözebilirsem,
  • RS özelliği yazılımla eklenirse,
  • 3299 tl fiyatıyla memnun kalacağımı düşünüyorum.

Fiyatı yüksek olsaydı ve tek klavye kullanacak olsaydım diğer alternatiflere yönelirdim.

Uzun vadede Wooting 80HE testlerini takip edip ucuzlarsa edinebilirim. SSyi elden çıkarmak kolay olur.

Ben satın almayı bu düşüncelerle yaptım, umarım faydası olur.

Öncelikle 31 Mayıs İncehesap Gaming gecesinde 3299 TL fiyattan satıldı.

40 ürünün 20 kadarı satıldı. Önümüzdeki haftalarda tekrar gelebilir.
Ama tekrar gelip gelmeyeceği ve fiyatın aynı olup olmayacağı belli olmaz.

Bu fiyata kablosuz, bilindik marka, iyi kalite, "adjustable actuation" (AA) ve "Rapid trigger" (RT) özellikli "hall effect" (he) başka seçenek yok sanıyorum.

Yine de iade etmeyi düşünmüyor değilim.

* %60 günlük kullanımda biraz zorlayıcı. %75 klavyeler daha yaygın hale geliyor.
Ayrıca bence daha güzel görünüyorlar ve daha kullanışlılar.
Günlük kullanım için %75 başka bir klavye aldım, gelmesini bekliyorum.
Kullanacağım tek klavye olsaydı sanıyorum tercih etmezdim.

* He klavyeler sadece (AA) ve (RT) özelliklerinden ibaret değil artık.
Üreticiler he switchlerden daha fazla faydalanarak farklı özellikler kazandırmaya çalışıyorlar.
Wooting bu işlerin öncüsü ve bu özellikleri stabil şekilde ilk olarak sunmaya çalışıyorlar.
En son "rappy snappy" (RS) özelliği eklediler. Akko bu özelliğe dynamic keystrokes (dks) adını vermiş.

Detay: Wooting 80HE - Our most competitive keyboard yet
MonsGeek M1W V3 HE-SP

Bu özellik strafe-fire tekniğini sık kullananlar için otomatik counter-strafe hareketi demek.

Detay:

Gördüğüm kadarıyla bu özellik SS veya Corsair gibi global üreticilerde henüz mevcut değil.
Belki makro ya da farklı ayarlarla yapılabiliyordur bilemiyorum ancak halihazırda kolayca kullanılamıyor.
Zamanla bu özellik gelecektir ama RT bile sonradan geldi. Özetle SS yazılım açısından geriden geliyor.

* Kasası kaliteli ancak farklı üreticilerde alüminyum kasa seçenekleri mevcut. Kasası değiştirilemiyor.
Switchler değiştirilemiyor, tamiri ve mod seçenekleri kısıtlı. Wootingde farklı Gateron seçenekleri var.
Ürüne özel bilek desteği mevcut değil ve SS ayrıca satmıyor.

* 8K "polling rate" (pr) popüler olmaya başladı. Yeni klavyelerde neredeyse standart hale geliyor. SS 1k.

* Pil süresinin kısa olduğu belirtilmiş. Benim için önemli değil.

Artık farklı üreticilerde çok sayıda alternatif mevcut ancak benim değerlendirdiklerim;

** Wooting 60he+; ISO - abs keycaps ile 148, 75€ (+kargo +vergi) görünüyor fiyatı. Gümrükten geçebilir.

+ Yazılımı iyi, ortalama üstü kalite, özelleştirilebilir, bilek desteği ayrıca edinilebilir.
- Plastik kasa, 1K pr, kablolu.

** Akko monsgeek monsgeek m1W V3 he-sp; ISO - Akko yellow 159€ (+kargo +vergi)

Akko'da farklı seçenekler mevcut. He olmayan bir klavyesini bekliyorum. Yazılım ve kalitesine bakacağım.

+ Alüminyum kasa, kaliteli, kablosuz, pil ömrü, 8K pr (kablo), özelleştirilebilir, bilek desteği edinilebilir.
Stil olarak estetik kaliteli PBT keycaps.
- Yazılımı orta kalite ancak üzerinde fazlaca çalışılıyor diye bir yorum görmüştüm, sadece Akko switch.

** Keychron;

+ Alüminyum kasa, kablosuz, kaliteli, özelleştirilebilir, bilek desteği edinilebilir.
- Stoklarda zor bulunuyor, pahalı, 1K pr.

Özetle;

• Bilek desteği işini çözebilirsem,
  • RS özelliği yazılımla eklenirse,
  • 3299 TL fiyatıyla memnun kalacağımı düşünüyorum.

Fiyatı yüksek olsaydı ve tek klavye kullanacak olsaydım diğer alternatiflere yönelirdim.

Uzun vadede wooting 80he testlerini takip edip ucuzlarsa edinebilirim. SS'yi elden çıkarmak kolay olur.

Ben satın almayı bu düşüncelerle yaptım, umarım faydası olur.

Bu yazıyı yazarken zamanını harcadın ve çok teşekkür ederim. Ben zaten Wooting 80HE alacaktım Almanya'dan getirttirecektim ama hem 2 ay sonra ön siparişten çıkıyor ve Almanya'ya gelmesi 2 hafta sürüyor. Beklemenin bir amacı yok artık yani. Zaten ben laptop klavyesi kullanıyordum ve bu konuyu açtıktan sonra ATK68 aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı