API key yöntemiyle dolandırılmak

Dün akşam bıçak ve ak skinimi satacaktım, DMarket.com'da ilana koydum. İlana koyduktan hemen sonra takas teklifi geldiği için DMarket'in botudur diye düşündüm, trade gönderenin ismi de DMarketBOT#7435 gibi bir nicknamei vardı. Hesabı inceledim, 2017 tarihli ve içerisinde falchion doppler da dahil birkaç bıçak vardı. Bunları da görünce dolandırıcı olmadığına, DMarket botu olduğuna ikna olup trade teklifini kabul ettim. Alacak olan arkadaşla Discord'dan konuşuyorduk, nasıl yaptığını bilmiyorum ama muhtemelen API Keyimi çaldı DMarket'in gönderdiği teklifi iptal edip kendisi adını değiştirip trade yolladı bana. Trade'i gönderen kişi aslında DMarket botu değil, oymuş. Hemen sonra arkadaş sesten çıkıp engelledi beni, o sıra anladım dolandırıldığımı. Huntsman Knife Ultraviolet ve AK Redline'ım gitti, arkadaşın hesabındakiler benim itemlerim şu an. Normalde daha dikkatli bakıp anlardım aslında ancak nasıl olduysa dalgınlığıma geldi. Tekrardan adını değiştirip isim değiştirme geçmişini sıfırlamış, envanterindeki diğer itemler de yüksek ihtimalle başkalarından çaldığı itemler. Geri alamayacağımı biliyorum, Steam Destek ve DMarket Support'la konuştum, bir şey yapamayacaklarını söylediler. Detaylı olarak yaşadıklarımı kanıtlarıyla beraber yazıp şikayet ettim profili, sonucu ne olur bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam trade kısmında iyice hangi eşyaları verip aldığınıza baksaydınız engelleyebileceğiniz bir dolandırma yöntemi miydi?

Mesela ben bir siteden aynı şekil takas yaparken iyice giden ve gelen eşyalara baksam dolandırılır mıyım?

Herhangi bir sonuç çıkmayacaktır. Suyunuzu çok soğuk içmeyin kış da geldi.

Sonuç çıkmadığını ve geri alamayacağımı bildiğimi belirttim zaten. Konuyu paylaşmamın sebebi trade yaparken daha dikkatli olunması gerektiği ve bu arkadaşın şikayet edilmesi.
https://steamcommunity.com/profiles/76561198369548373

Peki hocam trade kısmında iyice hangi eşyaları verip aldığınıza baksaydınız engelleyebileceğiniz bir dolandırma yöntemi miydi?

Mesela ben bir siteden aynı şekil takas yaparken iyice giden ve gelen eşyalara baksam dolandırılır mıyım?

Hocam hangi eşyaları verdiğinizle alakalı bir durum yok zaten benim satmak istediğim eşyalar vardı trade kısmında. Adamlar öyle bir sistem yapmışlar ki fark etmeniz imkansız gibi bir şey. Siteye koyuyorsun itemi, adamlar saniyesinde sitenin sana gönderdiği trade teklifini reddedip kendi fake site botu hesabından sana teklif atıyor. Benim fark edebileceğim tek durum şuydu, arkadaşın envanterinde broş ve 5 yıllık hizmet madalyası vs. vardı. Genelde sitelerin botlarında bunlar olmuyor. Sadece bunlardan anlama şansım vardı, o da biraz zor açıkçası. Bir de isim değiştirdiğinde sanırım şu kadar dakika önce ismini değiştirdi tarzı bir bildirim çıkıyor telefondan tradei onaylama ekranında, eğer kısa süre içerisinde ismini değiştirdiyse ve bunu gördüyseniz direkt iptal edin tradei. Onun dışında DMarket gibi sitelerden al sat yapılmasını tavsiye etmem, bir sürü konu okudum ve bu site üzerinden API Keyi çalınıp dolandırılan yüzlerce insan var. API keyinizi sıfırlamanızı tavsiye ederim, onun dışında bir sürü konu var API Key dolandırıcılığından nasıl korunacağınız hakkında, onlara da göz gezdirebilirsiniz.

Son düzenleme:
@Gapirkont Hocam eğer herhangi bir skini gerçek paraya çevirmek istersek mecburen bu bahsettiğin API Key olaylarına mı gireceğiz? Ben bu skin satışlarda en çok Bynogame ismini duydum sanırım, ondada yine böyle mi alışverişler?

@Gapirkont Hocam eğer herhangi bir skini gerçek paraya çevirmek istersek mecburen bu bahsettiğin API Key olaylarına mı gireceğiz? Ben bu skin satışlarda en çok ByNoGame ismini duydum sanırım, onda da yine böyle mi alışverişler?

ByNoGame üzerinde de benzer şeyler duymuştum ama çok nadir oluyor. API keyinizi sıfırlayıp hesabınızın güvende olduğundan emin olduktan sonra bir sıkıntı olacağını sanmam. Veya bazı güvenilir YouTube kanallarının Discord sunucuları oluyor. Kanalın sahibi aracı oluyor, satın alan kişi parayı aracıya gönderiyor, siz itemi teslim ettikten sonra aracı paranızı size gönderiyor. Belli bir ücret karşılığında tabii, 200-300TL gibi bir rakam olması lazım.

Dolandırıcının linkini bırakmayı unutmuşum, şuraya bırakayım şikayet ederseniz çok sevinirim.
https://steamcommunity.com/profiles/76561198369548373

Technopat Haberler

Geri
Yukarı