API üzerinden sipariş nasıl oluşturulur?

GPT 5 yapamaz. Cloud'e ile yap. Hangi dilleri biliyorsunuz? API Doc'unu incelediniz mi? Sizin dediğiniz gibi CAPTCHA ve item satış ile bir bağlantı yoksa daha da kolay. JS ile ilgili çok bir bilgim olmadığından size örnek atamıyorum. Kendinize ait hostunuz olsaydı aspx ile dakikalar sürerdi. Cloude'da zorlanmadan yapabilir diye düşünüyorum. Sadece anlatmak istediğini doğru anlat, algoritmayı ver. XXX.COM gibi hâlâ önemsiz bilgiler verme :)

Hostdan kastiniz bir server veya VDS ise mevcut hocam, VDS serverim var 2 GB RAM'li. Az bucuk bir Python biliyorum maalesef bende :( dediginiz gibi bir Cloud'e ile deneyip yazacagim, şu anda gonderilecek olan API elimde olmadigi icin onu bekliyorum, eger vermezse ise mecburen bot kullanacagim o da ugrastiracak gibi.

Musterinin girmesine gerek kalmadan da otomatize edebilirsin aslinda.

itemsatis nasil calisiyor bilmiyorum ama siparis alindiginda ilgili siparise ait bilgileri sana ileten bir sistemleri vardir. Hicbir sey yapmasa email atiyordur satis alindi diye.

Bunu takip ederek, ilgili satisa ulasan bir bot yazabilirsiz.

Eger API' lari varsa bot ile ugrasmadan legal sekilde API ile cekersin.

Webhook arastirabilirsin. Sunucunuz varsa satis yapildiginda webhook atilmasini da isteyebilirsiniz ( itemsatis destekliyorsa - cogu eticaret platformu destekler bunu ).

Eger yanlis anlamiyorsam akis soyle olacak:

1. Musteri siparis verir.
2. Webhook uzerinden ya da API / scrap yaparak bot|server siparis alindigini ogrenecek.
3. Musteri bilgileri ve aldigi urun API/scrap edilerek ogrenilecek.
4. Musteriye teslim edilecek hede hodo farkli bir API uzerinden olusturulup 3. adimdaki musteri bilgilerine gonderilecek.

Boylece musterinin siparis bitince baska bir sisteme bilgi yazmasinin da onune gecmis olursun, sadece siparisi verir gecer.

Elbette guvenlige dikkat edilmeli, siparis vermeyen kullanici sistemi kandiramamali.

Musterinin girmesine gerek kalmadan da otomatize edebilirsin aslinda.

İtemsatış nasıl calisiyor bilmiyorum ama sipariş alindiginda ilgili siparise ait bilgileri sana ileten bir sistemleri vardir. Hiçbir şey yapmasa email atiyordur satis alindi diye.

Bunu takip ederek, ilgili satisa ulasan bir bot yazabilirsiz.

Eger API'lari varsa bot ile ugrasmadan legal sekilde API ile cekersin.

Webhook arastirabilirsin. Sunucunuz varsa satis yapildiginda webhook atilmasini da isteyebilirsiniz ( İtemsatış destekliyorsa - cogu e-ticaret platformu destekler bunu ).

Eger yanlış anlamiyorsam akis soyle olacak:

1. musteri sipariş verir.
2. webhook uzerinden ya da API / scrap yaparak bot|server sipariş alindigini ogrenecek.
3. musteri bilgileri ve aldigi ürün API/scrap edilerek ogrenilecek.
4. musteriye teslim edilecek hede hodo farkli bir API uzerinden olusturulup 3. adimdaki musteri bilgilerine gonderilecek.

Boylece musterinin sipariş bitince baska bir sisteme bilgi yazmasinin da onune gecmis olursun, sadece siparisi verir gecer.

Elbette guvenlige dikkat edilmeli, sipariş vermeyen kullanici sistemi kandiramamali.

Hocam şu anda maalesef ki degisik bir olay oldu, site yapimcisi arkadasim bana API vermeyecegini soyledi. Bu durumdan dolayi bende simdi gene islerimi kolaylastiran baska bir sistem dusunuyorum aksi taktirde bot gerekli. Simdilik ise su akisi düşündüm:

1. musteri siteme keyi girer ve key dogrulanir.
2. gerekli formu doldurur ve siparisi olusturur.
3. bildirim uygulamasi yardimi ile sipariş olusturuldugunda bana bildirim iletilir.
4. admin panelden musterinin bilgilerini gorur ve siparisini baslatirim manuel olarak.

Gercekten bos oldugum bir zamanda da bot sistemini oturur ve bu sistemi full otomatige ceviririm diye düşündüm. Bu tarz bir durumda gene benim iş yukum azalmis oluyor bir nebze de olsa ve sistemi suistimal edememis oluyorlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı