APK nedir?

Android markete yazdigin uygulamani gonderirken APK gonderiyorsun zaten. Yazdigin APK yi imzaliyorsun, kime ait oldugu ve ne amacla yazildigi belli. Google da bunu inceleyip onaylarsa markete koyuyor ve playstore da cikiyor.

Sagda solda buldugun APK lar icinde ne oldugu belli olmayan seyler. Windows'daki karsili .exe degil bunun, olsa olsa setup.exe olabilir. Linux icin .deb ya da .rpm e daha yakin. APK programin bundle edilmis hali, direkt executable degil.

Google politikalarindan gecememis, ya da gecemeyecegi bilinen programlar. Kurarsaniz siz bilirsiniz.
APK'nın karşılığı EXE değil MSI bu arada.

Cok dogru tespit, tam da bunu yaziyordum.
 
Android markete yazdigin uygulamani gonderirken APK gonderiyorsun zaten. Yazdigin APK'yi imzaliyorsun, kime ait oldugu ve ne amacla yazildigi belli. Google'da bunu inceleyip onaylarsa markete koyuyor ve playstore da cikiyor.

Sagda solda buldugun APK'lar icinde ne oldugu belli olmayan seyler. Windows'daki karsili .exe degil bunun, olsa olsa setup.exe olabilir. Linux için. Deb ya da. RPM'e daha yakin. APK programin bundle edilmis hali, direkt executable degil.

Google politikalarindan gecememis, ya da gecemeyecegi bilinen programlar. Kurarsaniz siz bilirsiniz.

Cok dogru tespit, tam da bunu yaziyordum.

Ne olduğu belli değilse neden kurayım :D zaten mobil oyunlarla çok aram olmadığı için Play Store yerine Steam'e yatırım yapıyorum :D.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olduğu belli değilse neden kurayım :D zaten mobil oyunlarla çok aram olmadığı için Play Store yerine Steam'a yatırım yapıyorum :D.

Ornegin youtube'dan video download etme programi. Teknik olarak korsan degil ama Google politikalarina aykiri. Ya da root yetkin varsa system-wide ad-blocker. Bu da korsan degil ama Google politikalarina aykiri. Bu tarz fayda gorebilecegin APK'lar da var. Direkt virus muamelesi yapmak yanlis ama ben kullanmam. Zaten mobilden youtube'a falan girmiyorum : )
 
Toprak Koç bu mesajı okuyorsan çocukluğumun kahramanısın :D.
toprak-koc-tutuklandimi.png

Görmüş.
 
Ornegin YouTube'dan video download etme programi. Teknik olarak korsan degil ama Google politikalarina aykiri. Ya da root yetkin varsa System-wide ad-blocker. Bu da korsan degil ama Google politikalarina aykiri. Bu tarz fayda gorebilecegin APK'lar da var. Direkt virüs muamelesi yapmak yanlis ama ben kullanmam. Zaten mobilden YouTube'a falan girmiyorum: )

Mesela kardeşim kullanıyor Android oyun club sitesini. Telefonunu sıfırlayalım mı? Keylogger falan yerse çünkü zararımız çok olur :D.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı