Apple 20W şarj pil ömrünü azaltır mı?

asaf_asaf

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. iPhone XS kullanıcısıyım. 5Vluk adaptörle 3 saate şarj etmekten gına geldi. Sonunda Apple us sitesinden yani Amerika'dan 20W adaptör ve USB-C to lightning kablo satın aldım. Daha elime ulaşmadı bu gün aldım. Sonra maalesef geç araştırma yaptım ve hızlı şarjın iPhone pil ömrünü hızlı düşürdüğünü gözlemledim. Günde 1 kere şarja takan birisiyim. Apple destek hattına sordum Apple sitesinden aldıysanız ürün orjinaldir ve hiçbir zararı yoktur dedi. Ama internetteki yorumlar kafamı karıştırdı. Var mı deneyen, gözlemleyen?

Li-ion bataryaları sürekli hızlı şarjla kullanmak pil sağlığının hızlı düşmesine neden olabilir. Yüksek akım verilmesi doğal olarak pili ısıtacaktır ve sıcaklık li-ion bataryaların en büyük düşmanı denebilir. Sürekli kullanmanızı tavsiye etmem, çok gerektiği zamanlarda kullanın.

Deneyimlemedim ama büyük ihtimalle şarj aleti 5V 4A, 4A epey yüksek. 20W şarjla boşta da ısınabilir. Ben gerektiğinde eski iPad şarj aletini kullanıyorum 12W, iPhone 11 çok ısınmıyor ama artış oluyor biraz. Bir gün deneyin ısınma derecesine göre bakın ona göre kullanın.

20W şarj aleti kullanmış biri olarak söylüyorum. Her ne kadar 2 saat te 100 de 100 doldursa da o kadar fazla pil sağlığı düşürüyor ki anlatamam. Daha telefon 7 aylık olmasına rağmen %90'a düştü sırf bu yüzden 5W şarj aleti geçeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı