Apple A14, 3 GHz Hızını Geçen İlk ARM Tabanlı Mobil İşlemci Olabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Apple A14, 3 GHz Hızını Geçen İlk ARM Tabanlı Mobil İşlemci Olabilir
Apple A14 3 GHz

iPhone 12 ile gelmesi beklenilen Apple 14 çipi selefine göre 400 MHz daha fazla saat hızı sunabilir. iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde kullanılan A13 çipinin halefi A14 bir ...

Devamı: Apple A14, 3 GHz Hızını Geçen İlk ARM Tabanlı Mobil İşlemci Olabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Android rakipleri daha A13 işlemcisini geçemiyor, bunlar A14 ile çıtayı daha da yükseltecek. Apple CPU ve GPU konusunda rakipsiz.
Aslında çekirdek başına düşen tuz oranını biraz azaltsalar çok daha iyi olacak.

Aslında çekirdek başına düşen tuz oranını biraz azaltsalar çok daha iyi olacak.
Bu sıkıntı bizim gibi ülkelerde mevcut. Dışarıda adam orta halli telefon alıcağına amiral gemisi alıyor. iPhone ve diğer markaların amiral gemileri arasında da o kadar fiyat farkı yok. Olan bize oluyor :(

@Mithat Berhan Sesli güldüm, yarıldım. Uzun süredir Apple CPU ve GPU noktasında Android işlemcilerinden daha iyi, Iphone 6 modelinden beri her sene mutlaka Apple daha güçlü donanıma sahip.

Apple kaya tuzu, Android işlemciler ise sofra tuzu kullanıyor, farkın kapanmama nedeni bana göre bu.

@Berhan. Sesli güldüm, yarıldım.
Aslında ilk amacım en üst modellerin aynı işlemciye rağmen fiyat farkına zelzenişim olacaktı.
Ama olay farklı yere geldi :)
Iphone 6 modelinden beri her sene mutlaka Apple daha güçlü donanıma sahip.
Üstüne uzun süre güncelleme alınca da cihazlara böyle sahip çıkarlar tabii.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı