Apple geliştirici programına katılmadan App Store'da uygulama yayınlanabilir mi?

Daha fazla  
Kendi yazdığım bir uygulama var, uygulamayı şu anda Google Play Store'de açık test olarak sundum, bununla ilgili bilgisi olan varsa Apple cihazlar için de uygulamayı kullanılabilir hale getirmek istiyorum. Bunun için aylık 100 dolar olan Apple geliştirici programına ücret ödemeli miyim? Çünkü uygulamayı vibecoding ile geliştiriyorum, Apple için ayrı Xcode içinden derleme yapmam gerekir mi? Yoksa APK. Abb yapar gibi yapabilir miyim?

Yıllık $100 ücreti olması olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Ben aktif geliştiriciyim, sana özetle şöyle diyebilirim:
  • Apple Developer hesabın olması lazım (ücreti ödediğin).
  • Mac üzerinde geliştirme yapabileceğin bir bilgisayar olması lazım.
  • Şayet uygulamanı Flutter veya React Native gibi Framework'ler ile geliştiriyorsan işin göreceli daha kolay fakat yine de Apple için Mac sistem üzerinde uygulamanı Xcode ile derlemen gerekiyor.
  • Bazı ayarlar Android ve Apple'da farklı olduğu için o ayarları da yapman gerekiyor (Sistem izinleri vb.).
Özetle durum bu. Belki hesabı ve Mac bilgisayarı kiralama yolları ile çözebilirsin ama sistem ayarları ve dil ile ilgili illaki ekstra bir efor gerekecektir diye düşünüyorum.

Bu arada Apple da uygulamayı direkt yayınlamana izin vermiyor yine belli sayıda cihazda test etmen gerekiyor, aklında bulunsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı