Apple iPad mini 6 için Type-C hub önerisi

GuArDiAn55

Kilopat
Katılım
3 Şubat 2015
Mesajlar
114
Çözümler
1
Yer
Bursa
6. nesil iPad mini 6 64 GB tablet için Type-C hub arıyorum. İhtiyacım olan çıkışlar;
  • HDMI: 1080p 60Hz laptopuma bağlayarak IPad'i 2. monitör olarak kullanmak istiyorum.)
  • USB type-a: Normal USB çıkışı. USB bellek takıp veri aktarımı yapacağım.
  • Type-C: Kullanırken tableti şarj edebilmek isterim.
  • 3.5mm jack: Apple beyefendi şu kulaklık girişini kaldırmasa iyi olurdu da neyse. :)
Bu ihtiyaçları karşılayan bir adaptör önerisi olan varsa çok sevinirim.

Google'dan gelen olabilir konuya diye bu eklemeyi yapayım. Tabletleri 2. monitör olarak kullanmak o kadar da kolay değilmiş. Mevcut adaptörler ile sadece görüntü çıkışı alabiliyoruz. Görüntü girişi değil.

2. monitör olarak tableti kullanabilmek için birkaç yöntem mevcut;
1- Video Capture Device:
Video capture device ile bilgisayarınızın HDMI, VGA vs. portundan görüntüyü alabilir ve yine video capture device sayesinde bu görüntüyü USB aracılığı ile tabletinize bağlayabilirsiniz. Tabletiniz bunu harici webcam olarak algılayacak(iPadOS 15 ile gelen bir özellik) ve 2. monitör olarak kullanabileceksiniz.

Dezavantajı ise görüntüde gecikme ve görüntüyü sıkıştırmak için kullandığı Codec'e bağlı kalite kaybı. Ucuz video capture device ürünleri maalesef 0.2 saniye gibi gecikmeli olarak aktarıyor. Düşük gecikme oranına sahip cihazların fiyatı ise çok yüksek.

2- Lokal Ağ Üzerinden Görüntü Aktarımı:
Ağ bağlantısı üzerinden görüntü aktarımı sağlayan 3. parti uygulamalar mevcut. Bunlar yerine açık kaynaklı sunshine ve moonlight ikilisi çok daha gelişmiş araçlar. Basitçe sunshine yayın yapacak, moonlight ise o yayını açacak. Ağ kalitenize göre gecikme değişebilir ama Türk Telekom fiber modemi ve 2015'ten kalma bir ağ kartı ile 50MB/sn Bitrate'te(ne kadar yüksek, o kadar kalite. ancak yükseldikçe de gecikme artacak.) 30ms gibi harika bir değer aldım.

Dezavantajı ise görüntü kalitesinde Codec'e bağlı kalite kaybı. Ancak NVIDIA'ya da AMD donanımlarınızda bulunan dahili codec encode teknolojilerini sunshine yazılımında konfigüre ederek (X265) nispeten kaliteli görüntü aktarımı yapmak mümkün.

özetlersek;
Sunshine ve moonlight şu anda en iyi çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Uzun yıllar da böyle olacak gibi.

Gelelim USB cihazı bağlama olayına. Android cihazlar, OTG protokolünü destekliyor. Bu sayede çevirici bir çipe ihtiyaç duymadan OTG dönüştürücüler ile USB cihazları bağlanabiliyor.

Ancak Apple, OTG protokolünü desteklemediğinden USB cihazı bağlayabilmek için çevirici bir çip bulunan adaptörler ile USB cihazlarını bağlayabiliyoruz. Ben şu ürünü aldım;
51E8S2n0D3L.__AC_SX300_SY300_QL70_ML2_.jpg


3.5mm jack girişi için ya ayrı bir adaptör ya da Bluetooth kulaklık kullanılabilir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı