Apple (iPhone) ilk yıllarda da bu derece kaliteli miydi?

NicksizDEDE

Centipat
Daha fazla  
İlk akıllı telefonum General Mobile Discovery idi 2013 yıllarında, sonra Sony Xperia Z3 Compact, Sony Xpreria X, Samsung M31 idi iPhone o dönemler benim için ulaşılamaz ve erişilemez ölçüde pahalı ayrıca telefon için o kadar para vermek gereksizdi. Altında Tofaş olan adamda Apple Elma logolu bir iPhone gördüğümde adamın altındaki arabaya bak bir telefonuna bak diyordum. iPhone 11 altından sonra 1 yıl içerisinde bağımlısı oldum kalite bağımlılık yapıyor fotoğrafları Sony HX400 fotoğraf makinem gibi çekiyordu 4K videoda dahil harikaydı. Donma kasma en ufak bir materyalinde sorun olmamakla hemen hemen her parçası farklı bir kalitede idi özellikle şu anki iPhone 15 fark ettiğim fark ettiğim mikrofonu sesimin en ince tonlamasına kadar kayıt ediyor. Çok profesyonel kullanıcı olmasamda bende kalitesi bağımlılık yaptı sözde iPhone 11'den sonra Samsung alacaktım ama iPhone 15 Plus aldım. Gündelik hayatta kullandığımız her şeyde kaliteliden sonra kalitesiz kullanmak zor gelir.
Mercedes'ten sonra Tofaş'a binmek veya duru bulgur ve Ankara makarnadan sonra BİM kendi markası bulguru ve makarnası kullanmak zor geldiği gibi…
Diyeceğim merak ettiğim şu ki Appple(iPhone) ilk yıllardada (ilk 2-3 yılı) kaliteli miydi; kendini fark ettirebiliyor muydu?

Çok pahalıda olsa uzun süre aynı kalitede efor kaybı olmadan kullanılabilirlilik olduğundan bağımlılık yapıyor mesela Samsung A71 de kullandım 4-5 ay mesela o da annemde 4 yıldır kullanımda hafiften donmaları var hassas ve hızlı değil çok yorulmadığı halde bir maaş gömdüğüm halde.

Galaxy ace, LG nexus, LG g2, iPhone 5, kullandım. Aktif 14 Pro kullanıcısı olarak S24 ultraya geçmeli miyim diye düşünüyorum.

iPhone her zaman belli bir seviyenin üstündeydi hocam. Bu arada Samsung A serisi, General Mobile, Xperia serisi cihazlar ile IPhone'u karşılaştırmak çok saçma elbette iPhone çok daha iyi. IPhone'ler ile Samsung s serisini, Xiaomi'nin düz 14 gibi telefonlarını vs karşılaştırabilirsiniz.

evet öyleydi zaten akıllı telefon furyası steve jobs un o ikonik iphone lansmanı ile başladı. android kullanan markalar sonradan kendini geliştirdi ve bu seviyeye ulaştı ama hala yazılım olarak ulaşamadı ve apple kendi ait işletim sistemiyle önde yıllardır bence

Evet öyleydi zaten akıllı telefon furyası steve jobs un o ikonik iPhone lansmanı ile başladı. Android kullanan markalar sonradan kendini geliştirdi ve bu seviyeye ulaştı ama hala yazılım olarak ulaşamadı ve Apple kendi ait işletim sistemiyle önde yıllardır bence.

Yazılım olarak bende iOS 18 de çok ahım şahım değil yıllar öncesinin özellikleri IOS'a yeni geliyor.

Evet. Hatta ilk senelerinde rakibi bile yoktu. Rakibi fiziksel klavyeli kocaman kalın telefonlar kullanırken Apple full dokunmatik ve fiziksel olarak sadece home tuşu olan bir telefon yaptı. Zaten iPhone öyle bir seviyede ki çoğu marka kendine android telefon der ama Apple telefon bile demiyor. Cihazlarını "iPhone" olarak adlandırılıyor.

Yazılım olarak bende iOS 18 de çok ahım şahım değil yıllar öncesinin özellikleri IOS'a yeni geliyor.
o da apple'ın kötü yanı işte ufak tefek şeyleri bile gıdım gıdım vermeye bayılıyolar ama diğer iyi yanları için çekiyoruz bunu

abartıp fanboy olmaya gerek yok ben iki türlü de amiral gemisi kullandım. Hepsiyle her işimi çok iyi yaptım. ama beni iphone fotoğraf ve video kalitesi tatmin ediyor ondan o şekilde devam ediyorum. yoksa 16 pm de süper samsung s24 ultra da süper. ama çin cihazlarını sevmiyorum onları önermem. iphone ve samsung piyasanın 2 kralı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı