4-8K video edit/render yapılmayacağı sürece 8GB RAM yetersiz gelmez. Windows 8 GB'ı ile OS X 8 GB'ı eşdeğer değil. Ki, 9.000TL civarında bu modelden daha iyi bir laptop olduğunu düşünmüyorum.
4-8K video edit/render yapılmayacağı sürece 8GB RAM yetersiz gelmez. Windows 8 GB'ı ile OS X 8 GB'ı eşdeğer değil. Ki, 9.000TL civarında bu modelden daha iyi bir laptop olduğunu düşünmüyorum.
Yazılımla uğraşırken genelde 10-12 sekme, IDE, araçlar ve bazı başka şeyler açık oluyor. Proje büyük ise RAM kullanımı işletim sistemi fark etmeksizin kesinlikle artıyor zaten. Ayrıca docker gibi konteyner teknolojileri kendi başına 8 GB RAM tüketmeyi çok seviyor. Kısaca 8 GB RAM uzun vadede hiçbir işe yaramaz. En az 16 GB gerekir.
Akrabam profesyonel IOS geliştiricisi ve 8 GB M1 MacBook Pro kullanıyor. İş düzeninde 2 GB'a yakın Swap kullanılıyor. Uzun ömürlülük açısından 16 GB tavsiye ederim. Swap uzun vadede SSD'yi öldürür böyle bir kullanımda.
Uzun vadeli MacBook'lar 16gb/ram ve 512 GB hafızadan aşağı olmamalı ben son çıkan Intel işlemcili MacBook Pro aldım i5 10. nesil 512 GB ve bu laptopu yettiği kadarıyla bir 7-8 sene kullanmayı düşünüyorum inşallah başına bir şey gelmezse.
13 Gayet yeterli. Kendim 13 MacBook Pro 2020 kullanıyorum. Intel olan. M1'in hala eksiklikler barındırması yüzünden Intel almıştım. M1 de en az 2 yıl içinde rayına oturur. 16 GB alın kesinlikle. VM programlamada lazım olur. 8 GB ile VM kullanmak çok zor.